Springen naar inhoud

intermoleculaire krachten


 • Log in om te kunnen reageren

#1

liezz

  liezz


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 januari 2007 - 22:17

hallo,

ik heb een vraagje, kan iemand me (aan de hand van een voorbeeld) het verschil tussen volgende intermoleculaire krachten uitleggen?

-Londonkrachten
-dipool-geinduceerde krachten
-ion-dipoolkrachten en ion-geinduceerde krachten

alvast bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jeffrey_Buter

  Jeffrey_Buter


 • >250 berichten
 • 857 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 03 januari 2007 - 11:45

London (dispersie) krachten zijn kleine dipoolmomenten die ontstaan door beweging van elektronen. Een a-polaire stof als hexaan heeft alleen London krachten om intermoleculaire interactie aan te gaan.

ion-dipool interacties zijn interacties met ladingen. In een polair molecuul (dipool) vind men twee "ladingen, namelijk een δ+ en δ- lading.
Deze ladingen kunnen interactie aangaan met de lading van ionen. δ+ gaat interactie aan met de negatieve geladen ionen en δ- gaat interactie aan met de positief geladen ionen.
De intermoleculaire krachten tussen water en opgelost NaCl zijn een voorbeeld.

ik weet niet wat je met ion-ge´nduceerd en dipool-ge´nduceerde krachten bedoelt als intermoleculaire interacties. Er zijn nog 2 intermoleculaire interacties en dat zijn Waterstofbruggen en dipool-dipool interacties.

Als ik de woorden lees dan denk ik dat er bedoelt wordt dat in een molecuul door bepaalde groepen of groep een dipoolmoment of zelfs een ion wordt ge´nduceert. Zover ik weet gebeurt dit in het molecuul zelf en niet door moleculen van buiten af.

Veranderd door JeffreyButer, 03 januari 2007 - 11:48


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures