Springen naar inhoud

Structuurformules oliŽn


 • Log in om te kunnen reageren

#1

maartenolfi

  maartenolfi


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 januari 2007 - 20:44

Hallo,

Wij hebben een opdracht gekregen over Biodiesel ("Practical Assignment Chemistry - Biofluels door de VUAmsterdam"). Bij deze opdracht willen wij onderzoeken welke olie je het best kan kiezen voor de productie van biodiesel met de laagste viscositeit. Alleen we kunnen nergens goede structuurformules vinden van oliŽn die we zouden kunnen onderzoeken (zoals; koolzaadolie, zonnebloemolie enz.). Weten de (structuur)formules daarvan of een site waar je gemakkelijk structuurformules kunt vinden?

Alvast bedankt!

Gr. Maarten en Olfi

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

*_gast_Gerard_*

 • Gast

Geplaatst op 28 januari 2007 - 20:52

Weten de (structuur)formules daarvan of een site waar je gemakkelijk structuurformules kunt vinden?


Niet voor de olieen, het zijn samengestelde stoffen, je zult eerst de componenten van de diverse olieen moeten opzoeken en dan kun je verder.

Veranderd door Gerard, 28 januari 2007 - 20:52


#3

mironteau

  mironteau


 • >25 berichten
 • 70 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 29 januari 2007 - 13:15

Voor zover ik weet -en dat is maar een heel klein beetje- wordt biodiesel bereid uit koolzaadolie. Net zoals bij dierlijke vetten is dit een triglyceride. De juiste ketenlengte ken ik niet, maar dat moet gemakkelijk met google of wkpd te vinden zijn.
Nu kan je ofwel die koolzaadolie alsdus gebruiken, maar dan moet je motor omgebouwd worden omdat die olie nogal visceus is en bij lage temperaturen stolt.
Daarnaast kun je de olie verzepen en nadien met een alcohol (methanol?) veresteren ofwel direkt met methanol omesteren. In dat geval (de MM is nog slechts 1/3) krijg je een laagvisceuse olie die je kan mengen met gewone diesel en zondermeer in je wagen kan gebruiken.

Greetz

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures