Springen naar inhoud

[scheikunde] Vragenlijst


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Boompje_CF

  Boompje_CF


 • 0 - 25 berichten
 • 7 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 februari 2007 - 21:54

Beste leden van dit forum,

ik ben een eerstejaars student HBO Laboratoriumonderwijs (de samentrekking van Chemie en Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek) in Alkmaar. Op dit moment ben ik voor school bezig met een onderzoek naar de beroepsmogelijkheden na school bij keuze van een bepaald specialisatiedomein (analytisch chemisch, biochemisch of medisch chemisch). Het doel van dit onderzoek is om aan het einde een keuze te maken voor een bepaald specialisatiedomein omdat de toekomstmogelijkheden van dat specialisatiedomein het beste aansluiten op mijn wensen.
Ik heb al een hele hoop informatie opgezocht op het internet over de toekomstmogelijkheden bij keuze van een bepaald specialisatiedomein. Hiervoor heb ik onder andere beschrijvingen van mogelijke toekomstige beroepen opgezocht en ook vacatures.
Jammer genoeg heb ik op een aantal punten die ik in mijn wensenlijst heb opgenomen weinig of geen informatie kunnen vinden. Daarom zou ik jullie willen vragen of jullie mij willen helpen met het verkrijgen van deze informatie. Ik heb gezien dat iemand anders ook al een dergelijk topic heeft gestart, maar daar kan ik niet goed op aansluiten, vandaar dat ik een eigen topic open.

Als jullie me willen helpen, zouden jullie dan onderstaande vragenlijst in willen vullen?
Alvast bedankt!!
 • In welk specialisatiedomein (analytisch / biochemisch / medisch) en op welk niveau bent u afgestudeerd?
 • Hoe lang duurt het ongeveer om een baan te vinden in dat specialisatiedomein, die past bij het niveau en de specialisatie?
 • Wat is ongeveer het bruto startsalaris van een baan in dat specialisatiedomein en op dat niveau (excl. vakantiegeld e.d. / voor hoeveel uur per week is dat)?
 • Is het mogelijk om (mocht die wens zich later voordoen) in het door u gekozen specialisatiedomein en op dat niveau parttime te werken?
 • Hoe vaak komt het ongeveer voor dat u in uw baan moet overwerken en hoe lang moet u dan ongeveer overwerken?
 • Moet u voor uw baan ook 's avonds, in het weekend en / of op feestdagen werken?
 • Is het voor uw baan noodzakelijk om meerdaagse reizen te maken (bijvoorbeeld voor werk op locatie of symposia)?
 • Bevat uw werk een ruime mate van afwisseling?
 • Bevat uw werk (binnen die afwisseling) veel routine?
 • Hoeveel tijd van uw werkweek besteed u aan daadwerkelijk laboratoriumwerk en hoeveel tijd gaat er in ander werk (papierwerk, coaching, etc.) zitten?
 • Werkt u vooral zelfstandig of vooral samen met andere mensen aan uw onderzoeken / experimenten?
Als jullie me zouden willen helpen door deze enquete in te vullen zou ik jullie heel erg dankbaar zijn!!!!

Alvast bedankt,

Tjerk

# Moderatoropmerking
Jorim: Even een opsomming van je vragenlijst gemaakt.

Veranderd door Jorim, 09 maart 2007 - 14:32


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rwwh

  rwwh


 • >5k berichten
 • 6850 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 19 februari 2007 - 19:55

Invullen? Oei, nu wordt de vraag over het salaris nog veel gevoeliger! In plaats daarvan zal ik net als bij je collega de vragen bekritiseren.

Een vraag om een salaris brengt mensen in verlegenheid en zou de rest van de antwoorden kunnen verstoren.

Als je aan mensen die werken vraagt hoeveel tijd het kost om een baan te vinden, krijg je zeker geen juist beeld. Ik zou niet weten hoe lang het duurt om mijn baan te krijgen! Over het algemeen geldt dat als je goed bent, je minder lang hoeft te zoeken!

Verder: je vraagt over mogelijkheden om part-time te werken. Dat is natuurlijk ontzettend afhankelijk van de organisatie waar je dat vraagt. En doorgroeimogelijkheden in je carriere zijn ook mogelijk afhankelijk van of je parttime of fulltime werkt.

Afwisseling en routine zijn zeer persoonlijk. Je zult daar nooit een objectief antwoord op kunnen vinden.

#3

Boompje_CF

  Boompje_CF


 • 0 - 25 berichten
 • 7 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 februari 2007 - 16:57

Beste rwwh,

ik weet dat een aantal vragen in de lijst niet echt ideaal is. Maar het zijn vragen die ik mezelf heb gesteld in mijn onderzoek. Vervelend genoeg krijg ik er op andere manieren ook niet zo gauw een antwoord op, dus probeer ik het toch maar zo.
Natuurlijk is iedereen vrij om, als ze de vragenlijst invullen, persoonlijke vragen over te slaan (zoals over het salaris) of er een indicatie van te geven (op die manier heb ik toch nog iets). En er zitten inderdaad een aantal niet-objectieve vragen in. Maar ik heb de tijd en de mogelijkheden volgens mij niet om die op een andere manier te beantwoorden, dus vraag ik ze toch.

Nogmaals: als iemand de vragenlijst in zou willen vullen, zou ik daar erg blij mee zijn :oops:

Vriendelijke groet,

Tjerk

#4

Boompje_CF

  Boompje_CF


 • 0 - 25 berichten
 • 7 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 maart 2007 - 14:21

Okee, het was dus niet echt een goede enquete zo :oops:
Ik snap dat een aantal vragen te persoonlijk is en dat sommige vragen afschrikken. Op zich heb ik uit andere bronnen ook al vrij veel informatie weten te winnen. Ik heb bijvoorbeeld ook al een vacatureanalyse uitgevoerd en daaruit heb ik ook wel vrij veel informatie weten te winnen.
Maar er zijn een aantal punten die ik nog altijd niet kan beantwoorden. Zo is het voor mij bijvoorbeeld per domein belangrijk te weten wat de werkdruk is in een baan in een bepaald domein voor een HLO-er. Ik weet dat dat per baan zal verschillen, maar mogelijk zijn er wel verschillen aan te geven tussen de verschillende domeinen. Misschien dat in een bepaald domein vaker sprake zal zijn van overwerk of van bijvoorbeeld diensten buiten de dagdienst om. Mogelijk verschilt ook per domein de verhouding tussen de hoeveelheid daadwerkelijk laboratoriumwerk die een werknemer uitvoert en de hoeveelheid overig werk (onderhoud machines, papierwerk, etc.). Een ander punt van interesse waar ik nog niet heel veel informatie over heb kunnen vinden is de mate van afwisseling in het werk en routine in het werk per domein. Misschien dat in het ene domein de taken minder afwisselend zijn dan in een ander domein en misschien dat in het ene domein ook meer of minder routine heerst over het algemeen dan in een ander domein. En het laatst punt waar ik nog geen conclusie over heb kunnen trekken is de zelfstandigheid van een HLO-er in het werk. Ook dat zal per baan wel weer verschillen, maar misschien zijn ook hier per domein weer verschillen aan te geven.
Als iemand me zou kunnen helpen om een antwoord op deze vragen te vinden zou ik daar heel erg blij mee zijn.

Alvast bedankt,

Tjerk

#5

Boompje_CF

  Boompje_CF


 • 0 - 25 berichten
 • 7 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 maart 2007 - 16:47

Voor het onderzoek was het ook de bedoeling dat we een bezoek zouden brengen aan een laboratorium in elk van de domeinen (analytische chemie, biochemie en medische chemie) om daar te kijken en eventueel iemand te ondervragen. Helaas is dat tot nog toe nog niet gelukt. We hebben nog maar twee weken, weet iemand een laboratorium in de provincie Noord-Holland waar we misschien nog terecht zouden kunnen op zo'n korte termijn?

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures