Springen naar inhoud

Paramagnetisme van zuurstof


 • Log in om te kunnen reageren

#1

A. Bakker

  A. Bakker


 • 0 - 25 berichten
 • 19 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 02 maart 2007 - 18:26

Wie kan mij de werking hiervan uitleggen. Heb al het e.e.a. gelezen, maar kom er niet helemaal uit. Wat hebben bv de spins met magnetisme te maken? En wat is magnetische susceptibiliteit? Ik hoop dat iemand mij wat duidelijkheid kan verschaffen. Heb al gekeken op wikipedia, maar dan nog kom ik er niet uit.

En kan iemand mij ook het verschil tussen een triplet en singlet zuurstof uitleggen?

Veranderd door Mr. tandplaque, 02 maart 2007 - 19:17


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

chemgirl

  chemgirl


 • >100 berichten
 • 114 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 maart 2007 - 15:46

Een elektron heeft twee mogelijkheden voor de spin: spin up en spin down. Als er twee elektronen in een orbitaal (schil) zitten zullen deze elektronen aan spinparing doen. Dwz ze zorgen er samen voor dat de spin (totaal) nul wordt. Als je 'iets' in een magnetisch veld zet, zal er alleen een effect plaatsvinden als dat 'iets' niet neutraal is. (stel je een klein magneetje voor, dat zal in een magn veld een bepaalde orientatie aannemen)
Als je twee gepaarde elektronen in het veld zet, zal er dus niets gebeuren. Als je een los elektron in het veld zet wel. Dat is de basis van magnetische susceptibiliteit. Hoe meer niet-gepaarde elektronen er zijn hoe hoger de totale spin en hoe meer de orientatie in een magn veld verandert. Door hier (het gewicht ?)aan te meten kun je berekenen wat de totale spin is en hoeveel elektronen dus ongepaard zijn. Als er ongepaarde elektronen zijn heet een stof paramagnetisch.
Zuurstof heeft als elektronenconfiguratie 1s22s22p122p212p31 En daarin is te zien dat er dus twee elektronen ongepaard zijn: paramagnetisch :oops:

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures