Springen naar inhoud

plastinatie


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Heleen

  Heleen


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 maart 2007 - 14:13

Hallo,

Samen met een klasgenoot onderzoek ik voor mijj profielwerkstuk plastinatie. Bij plastinatie vervang je al het water in het lichaam door siliconen, waardoor er hele goede preparaten ontstaat. Ze zijn droog, geurloos en hebben een (tot nu toe) onbeperkte houdbaarheidsdatum.

Nu weten we het hele proces, maar we proberen achter de chemie te komen. Helaas zijn de formules van alle stoffen die gebruikt worden fabrieksgeheim, dus informatie hierover is moeilijk te vinden. We hebben contact gehad met het plastinatielab van de diergeneeskunde faculteit in Utrecht. Zij zijn erachter gekomen dat het gebruikte polymeer polydimethylsiloxaan is. Het monomeer is methysiloxaan. Om het monomeer in het polymeer om te zetten wordt gebruik gemaakt van een katalysator. Deze katalysator is nog onbekend. In Utrecht vermoedden ze dat het een butyl-tin verbinding is.

Weet iemand misschien meer over dit onderwerp? Kan iemand ons soms verder helpen met de (structuur) formules van deze stoffen?

Alvast bedankt!

Heleen

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

cheMister

  cheMister


 • >250 berichten
 • 266 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 maart 2007 - 14:52

Links naar de drie patenten:
patent 4,205,059
patent 4,278,701
patent 4,320,157

Zoals je kan lezen bij de voorbeelden kan het met verschillende polymeren gebeuren al naargelang het weefsel. Zie verder bij Hagens

Veranderd door cheMister, 22 maart 2007 - 14:54


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures