Springen naar inhoud

werkingsmechanisme parabenen


 • Log in om te kunnen reageren

#1

stef.

  stef.


 • >100 berichten
 • 152 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 27 maart 2007 - 09:15

hallo iedereen! ik maak een eindwerkje over parabenen, meer bepaald een methodevalidatie voor de bepaling van parabenen (HPLC). nu mijn praktisch werk erop zit, zoek ik gewoon informatie over parabenen in het algemeen en meer specifiek over hoe een parabeen eigenlijk werkt (ik weet wel dat het een conserveringsmiddel is, maar graag zou ik eens willen weten hoe het precies werkt want dat weet ik nog altijd niet :oops: ). ook andere bepalingsmethoden voor parabenen zouden handig zijn. Ik probeer de vergelijking te zoeken van verschillende methoden in een review-artikel( vergelijking van verschillende methoden in 1 artikel is veel handiger en betrouwbaarder dan zelf conclusies trekken door verschillende artikels samen te gooien vind ik), maar tot nu toe helaas tevergeefs. Eigenlijk is alle informatie over parabenen van harte welkom. Ik vind het een heel interessant onderwerp en wil er me gewoon eens in verdiepen (dingen gelijkaardig aan wikipedia heb ik ondertussen wel al honderd keer gevonden, ik zou graag meer in detail gaan, misschien heeft iemand informatie over hoe parabenen specifief gebruikt worden in de farmaceutische wereld ofzo).
Ik hoop dat iemand me kan helpen! alvast bedankt!

groetjes

stefanie
P.S.: de site van chemieforum vermeld ik in mijn referenties!!!!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

MarinaV

  MarinaV


 • >100 berichten
 • 129 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 maart 2007 - 09:06

onze studenten bepalen parabenen via hplc met uv-detectie bij 254 nm.
dit is zeker de meest gebruikte manier. in catalogie van leveranciers van gc en -kolommen vind je misschien nog andere mogelijkheden.

de werking van de parabenen: ze doden gewoon alle bacteriŽn e.d. lijkt me,

enkele jaren geleden waren ze in de actualiteit wegens (vermeend?) vermoeden tot verhoging borstkanker (in deo's)

#3

cheMister

  cheMister


 • >250 berichten
 • 266 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 maart 2007 - 13:28

De USP methode is met GC.
Er bestaan gevalideerde methodes met bv. microemulsie electrokinetische chromatografie (MEEKC).

Alle mechanismen van de parabenen zijn nog steeds onduidelijk maar 1 heeft te maken met het open van een ionkanaal (mechanosensitive channel of large conductance (MscL)) zodat de osmotische gradient van de bacterie in de soep draait. Zelfs het open van een van de mscl's voor 1ms zorgt al voor grote problemen.

Hoe groter de alkylketen hoe groter het effect.

Veranderd door cheMister, 28 maart 2007 - 13:30


#4

stef.

  stef.


 • >100 berichten
 • 152 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 12 april 2007 - 13:30

cheMister, u heeft me een mailtje gestuurd om iets terug te sturen zodat u wat artikels kon doorsturen. Dit heb ik al twee keer geprobeerd, maar nog niets terug gekregen, misschien doordat mijn computer het soms een beetje laat afweten. Zou u AUB nog eens willen proberen want alle info is welkom, ik zit een beetje op een dood spoor!
Dankuwel!


groetjes

Stef.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures