Springen naar inhoud

- - - - -

jongen blaast eigen kamer op


 • Log in om te kunnen reageren

#16

yochem_CF

  yochem_CF


 • >250 berichten
 • 385 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 mei 2007 - 10:12

... Wat we nodig hebben is een mentaliteitsverandering. ...

Dat is het punt waar het om gaat. Als voorlichting niet helpt, hoe doe je dat dan? Misschien helpt een schokkend beeld, maar waarschijnlijk ook niet bij iedereen. Het verbieden van bepaalde chemicalien is ook niet te doen. Eigenlijk kan ik geen passende oplossing bedenken. Toch vind ik het wel een probleem, wat steeds weer terugkomt in de media. Misschien moeten we aan die onvoorzichtige experimenteerders zelf vragen wanneer ze ermee stoppen? Verder zou ik wel graag een passende oplossing zien, dus als u nog een idee heeft, zou ik het graag horen.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#17

Onimo

  Onimo


 • >100 berichten
 • 121 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 mei 2007 - 11:03

Ik denk niet dat dit probleem ooit opgelost gaat worden.
voorlichting geven over de gevaren en verbieden helpt misschien bij het grootste deel van de populatie.
maar hoe je het ook wend of keert er blijft altijd een deel onverstandige, 'stoere zichzelf bewijzende', koppige, niet-naar-raad-luisterende mensen, die het toch blijven flikken.

verder hou ik hier buiten beschouwing, de mensen die het wel ondernemen en alle veiligheids maatregellen in acht nemen, waarbij het gewoon eens fout gaat, ongeacht de rede

#18

radioactive

  radioactive


 • >250 berichten
 • 442 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 mei 2007 - 16:56

Dan zou een zeer schokkende film misschien wel eens helpen. Zoals An Inconvienent Truth van Al Gore bijvoorbeeld, dat heeft toch veel aandacht gekregen. Of Requiem for a dream (een film over drugs) is ook wel een schokkende film. Ik ken mensen die na die film geen drugs meer aangeraakt hebben...

#19

jhullaert

  jhullaert


 • >1k berichten
 • 2337 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 mei 2007 - 20:51

Ja die requiem for a dream is wel schokkend ik heb al vaker gehoord van mensen die flauwvallen en hartkloppingen krijgen bij het bekijken.
Hoe ga je een film over croftybommen en AP zo maken? :oops:
Met veel bloed? 8-[

Veranderd door chemaniac, 03 mei 2007 - 21:02


#20

sensey

  sensey


 • >100 berichten
 • 107 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 03 mei 2007 - 21:56

Toon wat open breuken en losgerukte lichaamsdelen en je komt al heel ver.

#21

Bertus-Gussa

  Bertus-Gussa


 • 0 - 25 berichten
 • 13 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 mei 2007 - 06:31

Het tonen van wonden heeft totaal geen invloed. Men gaat ervan uit dat het hun niet overkomt. En wanneer het hun overkomt dan pas moeten wij medelijden hebben met ze.

#22

Poekie_CF

  Poekie_CF


 • 0 - 25 berichten
 • 4 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 mei 2007 - 09:20

Waarom is er zoveel aandacht voor dit soort incidentjes? Trouwens: "opblazen" is wel een erg overtrokken en overdreven begrip, niet? Of dient dit als bevestiging van de domme vooroordelen die mensen willen hebben ten aanzien van chemie (wat ze daar dan ook onder mogen verstaan)? Alsof chemie altijd en alleen maar te maken heeft met zaken die gevaarlijk en onnatuurlijk zijn. Mensen zijn toch ook ooit wel eens naar school geweest en hebben toch minstens enige notie van het feit dat de natuur de grootste chemiefabriek is die er bestaat? Er vinden dagelijks duizenden chemische reacties plaats in ons lichaam; wanneer wordt daar eens een artikel aan gewijd of is dat niet interessant genoeg? "Jongen verteert appel in eigen kamer" ... :-)

Er sterven jaarlijks duizenden mensen aan de gevolgen van autorijden, maar dat boeit mensen kennelijk niet zo erg. Hoeveel mensen sterven er jaarlijks aan de gevolgen van thuis experimenteren?

Iedere mongool mag zo maar een auto kopen en niemand vraagt wat hij ermee gaat doen, maar als ik bij een apotheek Na2SO4 wil bestellen, dan moet de apotheker erbij geroepen worden, dan moet ik formuliertjes invullen en verantwoording afleggen en ik weet niet hoe lang wachten op dat spul.

Vooroordelen zijn hardnekkig. Het is net als met het houden van slangen. 80% van alle slangen is voor mensen volstrekt ongevaarlijk, maar het eerste wat ze vragen als je slangen houdt is: "Zijn ze giftig?", terwijl de meest giftige stoffen afkomstig zijn van micro-organismen en in zee levende wezens. Als je vissen houdt vraagt nooit iemand:"Zijn ze giftig?" ...

Laten mensen ook eens berichten onder de aandacht brengen die gaan over het feit dat miljoenen mensen dagelijks vrijwillig (bij hun volle verstand?) een mengsel van 4000 stoffen inademen als ze roken ...

Mensen zijn de meest vervelende stoffen die er rondlopen ... ;-)

Veranderd door Poekie, 04 mei 2007 - 09:25


#23

yochem_CF

  yochem_CF


 • >250 berichten
 • 385 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 mei 2007 - 12:00

Waarom is er zoveel aandacht voor dit soort incidentjes? ...

allereerst => welkom :oops:

Dit is een chemieforum. Ook zijn de mensen hier degene die er het meeste last van hebben, chemicalien worden namelijk weer moeilijker verkrijgbaar.

Dat van die vissen en slangen vind ik ook een goed voorbeeld van de vooroordelen van mensen. Misschien moeten we ook maar eens wat vooroordelen over chemie uit de wereld helpen. Als laatste over dat roken, ik wil wel eens weten wat voor stoffen er allemaal in zitten.

#24

Bertus-Gussa

  Bertus-Gussa


 • 0 - 25 berichten
 • 13 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 mei 2007 - 12:22

"opblazen" is wel een erg overtrokken en overdreven begrip, niet?


Nee, opblazen is niet overtrokken, deze mensen zijn bewust bezig om iets te maken met een big bang. En hierbij wordt niet nadacht over de gevolgen van hun actie of wat de gevolgen zijn voor andere in hun omgeving. En als er iets gebeurd dmv thuis proefjes doen, moet de samenleving weer medelijden hebben voor iets dat ze zelf hebben aangericht. (zie andere topic hierover)

Ik heb totaal geen problemen met chemie, ik hou van chemie en zonder chemie kunnen wij niets. En zie de effecten van die mooie chemie dagelijks.
En er worden genoeg geschreven over de wonder van ons lichaam, het gaat om het feit hoe mensen ermee omgaan.

Het klopt dat er veel mensen overlijden door het verkeer, maar deze mensen experimenteren niet met hun auto of de kreukelzone wel goed is en hoever ze kunnen gaan. Tuurlijk zijn er uitzonderingen, iemand die teveel gedronken heeft en rijdt tegen een boom en is daarbij zijn benen kwijt, dan is dat zijn eigen schuld, heb ik ook geen medelijden mee.

De reden voor zoveel aandacht voor dit soort dingen, is het feit dat mensen die dit thuis uitvoeren een gevaar zijn voor zichzelf en vooral voor andere. En als er iets gebeurd, wij dan medelijden moeten hebben voor dit soort mensen, want de persoon is al genoeg gestraft. oke er zijn ook mensen die het al jaren thuis doen en nog nooit iets ernstig is gebeurd, mooi, houden zo.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures