Springen naar inhoud

Slib biologisch reduceren


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Astrocomix

  Astrocomix


 • >100 berichten
 • 126 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 juni 2007 - 17:23

Goeiedag,

Inleiding: Mijn vader zit in de gemeenteraad en ze zoeken een biologisch product dat een sliblaag in de vijver van ons park kan doen verminderen.

Volgens de gemeente: reduceren van de sliblaag gebeurt bij wijze van uitstrooien van een biologische actieve stof die de verschillende componenten in het slib zal doen afbreken. Ze willen dat het slib met 45% vermindert...
De vijver op zich is 3200m[sub]2[sub] en is een boogvorm en aan de zuidkant wordt de vijver gevoed met een aantal bronnen, en de overloop bevindt zich aan de noordkant, waar ook het meeste slib te vinden is.

Nu heb ik al wat onderzoek gedaan voor producten en kwam uit op:
Bactuurģ Residex zijn levende bacteriŽn voor het reduceren van organisch afval (slib en residu) en stikstofhoudende voedingsstoffen in uw vijver en het filter.

Kunnen die bacteriŽn in staat zijn om de vissen aanwezig in deze vijver te doden en zijn er andere mogelijk biologische producten die slib kunnen doen reduceren.
Want de gemeente wil de vijver niet 'uitscheppen' omdat de kosten wel is hoog kunnen oplopen.

alvast bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rwwh

  rwwh


 • >5k berichten
 • 6850 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 20 juni 2007 - 19:09

Als ze dit gevonden hebben, zouden ze het ook eens bij de haven van Rotterdam moeten aanbevelen. Die spenderen hopen met geld aan uitbaggeren en aan opslag van het vervuilde slib!

#3

*_gast_Gerard_*

 • Gast

Geplaatst op 20 juni 2007 - 19:47

Het ene slib is het andere slib niet,
Als het slib vooral bestaat uit organisch materiaal zal het wel afbreekbaar zijn, maar de vraag rijst of de afbraak de instroom wel zal kunnen bij houden.
Bovendien lijkt de vijver door z'n aard te funktioneren als bezinkput doordat er nauwelijks stroming is en de overloop zorgt er voor dat er alleen stroming aan de oppervlakte is
Bestaat het slib uit anorganisch materiaal zoals zand en klei dan helpt er geen lieve moeder aan maar dan zul je moeten baggeren..

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures