Springen naar inhoud

zout


 • Log in om te kunnen reageren

#1

lveerman

  lveerman


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 augustus 2007 - 17:39

Goede dag ,

Ik was benieuwd of het ook mogelijk is dat een zout een geurstof kan vasthouden?
Ik ben al bekend met het badzout alleen dat lost te snel op in water.
Het moet meer op vaatwas zout lijken zegmaar.

kan iemand mij hiermee helpen?

met vriendelijke groet,

Lennart Veerman

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

hzeil

  hzeil


 • >1k berichten
 • 1379 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 augustus 2007 - 23:07

Zouten van een organisch vetzuur kunnen wel een organische geurstof vasthouden. Denk maar aan geparfumeerde zeep en andere cosmetische produkten.

Ik betwijfel of een anorganisch zout als soda of keukenzout dat ook kunnen. Ik ga er van uit dat U niet de geuren van chloorwaterstof, ammoniak of chloor bedoelt.

Maar waarom zou U dit eigenlijk willen? Er zijn veel mensen allergisch voor geparfumeerde produkten. En vele anderen stellen het niet op prijs bijvoorbeeld hun belastingaanslag in een geparfumeerde enveloppe te ontvangen. Je moet wel zeker weten dat er een doelgroep bestaat die dit apprecieert. Geparfumeerde suiker in een kop koffie kan dit naar limonade laten ruiken. Maar wie stelt dat eigenlijk op prijs?
Uitleggen is beter dan verwijzen naar een website

#3

hzeil

  hzeil


 • >1k berichten
 • 1379 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 augustus 2007 - 22:12

IVeerman , uit Uw boodschap blijkt dat het toch om een tablet voor een vaatwasser gaat die ongewenste geuren kan wegnemen. Ik denk dat zoiets op dezelfde manier moet gaan als bij reinigingsmiddelen voor badkamer en toilet.
De vraag is : Wilt U de ongewenste geuren oxydatief, dus langs de chemische weg, bestrijden of wilt U ze alleen maar maskeren met een sterk geurende stof, bijvoorbeeld lavendel?
Als oxiderende stoffen komen in aanmerking calciumhypochloriet, natrium perboraat en natrium percarbonaat. De laatste heeft de voorkeur omdat die het minst vervuilend is voor het afvalwater. Maar U oxideert daarbij natuurlijk wel Uw eventuele geurstoffen.
Als U alleen maar ongewenste geuren wilt maskeren met een andere geurstof bent U natuurlijk wel minder hygienisch bezig. Je neemt dan niet de oorzaak van de ongewenste geuren weg.
Uitleggen is beter dan verwijzen naar een website

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures