info over eiwitten aanwezig in rauw ei
Moderator: ArcherBarry
-
- Berichten: 7
info over eiwitten aanwezig in rauw ei
hello,
ik ben op zoek naar de meest voorkomende eiwitten van rauwe eieren (eiwit + dooier) en hun grootte. Als er een functie voor de eiwitten bekend is, zou ik die ook graag weten, kwestie van volledig onderzoek te doen
ik MOET wel de bronvermelding hebben.
anders aanvaarden ze mijn project niet
alvast bedankt!
ik ben op zoek naar de meest voorkomende eiwitten van rauwe eieren (eiwit + dooier) en hun grootte. Als er een functie voor de eiwitten bekend is, zou ik die ook graag weten, kwestie van volledig onderzoek te doen
ik MOET wel de bronvermelding hebben.
anders aanvaarden ze mijn project niet
alvast bedankt!
-
- Berichten: 2.399
Re: info over eiwitten aanwezig in rauw ei
Kwestie van volledig onderzoek doen? Ja door andere als je zo je vraag stelt.
Zoek zelf eens op in de literatuur, en waar heb je allemaal al gezocht?
Zoek zelf eens op in de literatuur, en waar heb je allemaal al gezocht?
-
- Berichten: 7
Re: info over eiwitten aanwezig in rauw ei
ik heb gezocht op internet, en ook op engelstalige sites, maar literatuur is geen slecht idee, mss in een artikel van een wetenschappelijk tijdschrift, heb je mss enig idee in welke tijdschriften er zo een artikel zou kunnen staan, of welke boeken?
Grtz
Grtz
-
- Berichten: 7
Re: info over eiwitten aanwezig in rauw ei
en om nog even terug te komen op die nogal onbeleefde eerste reactie die ik kreeg, ik ben GEEN profiteur.
Ovalbumin 54%
Function- Nourishment; blocks digestive enzymes
Ovotransferrin 12%
Function- Binds iron
Ovomucoid 11%
Function- Blocks digestive enzymes
Globulins 8%
Function- Plugs defects in membranes, shell
Lysozyme 3.5%
Function- Enzyme that digests bacterial cell walls
Ovomucin 1.5%
Function- Thickens albumen; inhibits viruses
Avidin .06%
Function- Binds vitamin (biotin)
Others 10%
Function- Bind vitamins, block digestive enzymes...
das slechts en deel van de info die ik al heb, ik zoek gewoon nog de grootte van deze eiwitten aangezien ik ze nog niet van allemaal heb!
Ovalbumin 54%
Function- Nourishment; blocks digestive enzymes
Ovotransferrin 12%
Function- Binds iron
Ovomucoid 11%
Function- Blocks digestive enzymes
Globulins 8%
Function- Plugs defects in membranes, shell
Lysozyme 3.5%
Function- Enzyme that digests bacterial cell walls
Ovomucin 1.5%
Function- Thickens albumen; inhibits viruses
Avidin .06%
Function- Binds vitamin (biotin)
Others 10%
Function- Bind vitamins, block digestive enzymes...
das slechts en deel van de info die ik al heb, ik zoek gewoon nog de grootte van deze eiwitten aangezien ik ze nog niet van allemaal heb!
- Berichten: 2.953
Re: info over eiwitten aanwezig in rauw ei
Je zou eens kunnen kijken op de website van RCSB Protein Database. Door te zoeken op de namen van de eiwitten vind je informatie over struktuur, grootte etc. Alles met literatuurreferenties en andere doorklik-mogelijkheden.
-
- Berichten: 264
-
- Berichten: 2.337
Re: info over eiwitten aanwezig in rauw ei
Toen ik even Ovalbumin opzocht kwam ik op wikipedia tegen waar staat dat het van 60% tot 65% aanwezig is in eieren ik weet niat het juist is maar het is in ieder geval anders als wat jij hebt. ik weet niet of het belangrijk is.
Of zou die 60% enkel eiwit zijn. en 54% + eierdooier?
Of zou die 60% enkel eiwit zijn. en 54% + eierdooier?
-
- Berichten: 7
Re: info over eiwitten aanwezig in rauw ei
antwoord aan chemaniac:
wel, ik heb die percentages ook van wikipedia gehaald, de engelse versie ervan toch, deze percentages gelden weliswaar enkel voor het eiWIT en niet voor de dooier. ik heb al zoekwerk verricht over de eiwitten in de dooier, maar deze is zonder resultaat gebleven. kan toch niet zijn dat de dooier niks van eiwitten bevat, of heb ik dat nu zo mis op
als je toevallig de link nog weet mag je ze hier plaatsen dan zal ik de percentages eens vergelijken, alhoewel ik het verschil zeer vreemd vind aangezien de gegevens van dezelfde site afkomstig zijn.
aan de anderen: bedankt voor de links, deze zullen zeer goed van pas komen, en ik herinnerde me plots dat ik ook nog een account had op SDSC biology workbench, deze werken met dezelfde databanken (SWISSPROT,...) als NCBI
dus zal ik daar ook nog eens kijken.
allemaal bedankt voor jullie hulp.
wel, ik heb die percentages ook van wikipedia gehaald, de engelse versie ervan toch, deze percentages gelden weliswaar enkel voor het eiWIT en niet voor de dooier. ik heb al zoekwerk verricht over de eiwitten in de dooier, maar deze is zonder resultaat gebleven. kan toch niet zijn dat de dooier niks van eiwitten bevat, of heb ik dat nu zo mis op
als je toevallig de link nog weet mag je ze hier plaatsen dan zal ik de percentages eens vergelijken, alhoewel ik het verschil zeer vreemd vind aangezien de gegevens van dezelfde site afkomstig zijn.
aan de anderen: bedankt voor de links, deze zullen zeer goed van pas komen, en ik herinnerde me plots dat ik ook nog een account had op SDSC biology workbench, deze werken met dezelfde databanken (SWISSPROT,...) als NCBI
dus zal ik daar ook nog eens kijken.
allemaal bedankt voor jullie hulp.
Re: info over eiwitten aanwezig in rauw ei
Soms is simpel nagaan waar je mee te maken hebt een hulp bij de oplossing.cel-en genbiotechnologie schreef:ik heb al zoekwerk verricht over de eiwitten in de dooier, maar deze is zonder resultaat gebleven. kan toch niet zijn dat de dooier niks van eiwitten bevat, of heb ik dat nu zo mis op
Vraag wat is een dooier nu eigenlijk en wat verwacht je dan?
- Berichten: 6.853
Re: info over eiwitten aanwezig in rauw ei
Kijk voor wetenschappelijke literatuur eens op http://scholar.google.com/
PS: Die "onbeleefde" eerste reactie is voor andere lezers van je vraag goed te begrijpen. Je formulering is erg cru.
PS: Die "onbeleefde" eerste reactie is voor andere lezers van je vraag goed te begrijpen. Je formulering is erg cru.
-
- Berichten: 125
-
- Berichten: 7
Re: info over eiwitten aanwezig in rauw ei
hmmm, er zitten dus wel degelijk eiwitten in eigeel.
kleine doorbraak in mijn zoektocht:
lipoprotein (lipovitellin of ichthulin)
pseudoglobulin (livetin of tuchtin)
mucoid (vitellomucoid)
kan iemand mij vertellen of deze info klopt?
en namen van nog voorkomende eiwitten zijn steeds welkom, want ik heb slechts deze gevonden na dagen zoeken.
grtz
kleine doorbraak in mijn zoektocht:
lipoprotein (lipovitellin of ichthulin)
pseudoglobulin (livetin of tuchtin)
mucoid (vitellomucoid)
kan iemand mij vertellen of deze info klopt?
en namen van nog voorkomende eiwitten zijn steeds welkom, want ik heb slechts deze gevonden na dagen zoeken.
grtz
Re: info over eiwitten aanwezig in rauw ei
Ik dacht dat het simpeler zou zijn maar ik kan ook niet de eiwit samenstelling van de dooier vinden, alle tabellen geven alleen de aminozuursamenstelling.
Blijkbaar is het niet interessant of de samenstelling van de eiwitten varieert met het ei en met de tijd door bv enzymwerking ed. Persoonlijk lijkt mij de tweede optie de meest waarschijnlijke.
Zie de volgende twee links
http://www.fooddata.nl/Fooddata/index/voed...3&type=nutrient
http://www.cholesterol-and-health.com/Egg_Yolk.html
Blijkbaar is het niet interessant of de samenstelling van de eiwitten varieert met het ei en met de tijd door bv enzymwerking ed. Persoonlijk lijkt mij de tweede optie de meest waarschijnlijke.
Zie de volgende twee links
http://www.fooddata.nl/Fooddata/index/voed...3&type=nutrient
http://www.cholesterol-and-health.com/Egg_Yolk.html
-
- Berichten: 125
Re: info over eiwitten aanwezig in rauw ei
Hier een artikel dat een scheiding en identificatie van ei-eiwitten beschrijft.
http://www.sciencedirect.com/science?_ob=A...092e68bfd44e5a8
ik kan eventueel de pdf versie mailen.
sjouke
http://www.sciencedirect.com/science?_ob=A...092e68bfd44e5a8
ik kan eventueel de pdf versie mailen.
sjouke