zetmeel + modificatie
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 1.490
zetmeel + modificatie
hallo medeforummers,
we hebben op school de opdracht gekregen om de zetmeelproductie eens te gaan bekijken.
we hebben hierbij de modificatie van amylosehoudend en amylosevrij zetmeel gekozen.
maar nu stuiten we meer op de vraag wat is er nu zo goed aan dat amylosevrije zetmeel (wat kan je er mee)??
bedankt
we hebben op school de opdracht gekregen om de zetmeelproductie eens te gaan bekijken.
we hebben hierbij de modificatie van amylosehoudend en amylosevrij zetmeel gekozen.
maar nu stuiten we meer op de vraag wat is er nu zo goed aan dat amylosevrije zetmeel (wat kan je er mee)??
bedankt
-
- Berichten: 2
Re: zetmeel + modificatie
je weet dat amylose glucosemoleculen zijn, dus suikers.tequila boy schreef: hallo medeforummers,
we hebben op school de opdracht gekregen om de zetmeelproductie eens te gaan bekijken.
we hebben hierbij de modificatie van amylosehoudend en amylosevrij zetmeel gekozen.
maar nu stuiten we meer op de vraag wat is er nu zo goed aan dat amylosevrije zetmeel (wat kan je er mee)??
bedankt
aardappelen (zowat pure zetmeel) bevatten amylose en amylopectine.
er zijn zelfs amylosevrije aardappelen, dat is gezonder, want er zit minder suikers in.
-
- Berichten: 1.490
Re: zetmeel + modificatie
dat er amylosevrije aardappelen zijn weten we
daarom hadden we dus de vraag waarom
(voor de patat wel goed trouwens )
daarom hadden we dus de vraag waarom
(voor de patat wel goed trouwens )