Friet
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 873
Re: Friet
Het vet aan friet is 'aangehecht', niet echt gebonden. Wij nemen altijd een deel van de friet in een erlenmeyer, voegen daar een hoeveelheid petroleumether (PE)toe (40 - 60), schudden eventueel op een schudmachine.
Dan het eluaat filtreren over natriumsulfaat in een bij 100 °C gedroogde bekerglas of kolf welke daarna leeg gewogen is, PE afdampen en kolf met vet weer wegen.
gewicht kolf met vet - gewicht kolf = gewicht vet. Delen door de hoeveelheid friet die in bewerking genomen is geeft het vetgehalte.
Dan het eluaat filtreren over natriumsulfaat in een bij 100 °C gedroogde bekerglas of kolf welke daarna leeg gewogen is, PE afdampen en kolf met vet weer wegen.
gewicht kolf met vet - gewicht kolf = gewicht vet. Delen door de hoeveelheid friet die in bewerking genomen is geeft het vetgehalte.