Springen naar inhoud

onteiwitten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Doctor T

    Doctor T


  • >25 berichten
  • 45 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 november 2007 - 16:08

Ik probeer uit te vogelen hoe metafosforzuur serum kan "onteiwitten" Is hier iemand die me dat uit kan (wil) leggen?

PS is onteiwitten wel een woord?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 21 november 2007 - 16:39

Onteiwitten is een goed woord.

Hoe gaat onteiwitten nu in zijn werk, wat wil je dat er gebeurt als je metafosforzuur toevoegd? of wat zie je gebeuren?

Veranderd door Gerard, 21 november 2007 - 16:39


#3

Doctor T

    Doctor T


  • >25 berichten
  • 45 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 november 2007 - 11:48

Ik neem aan dat eiwitten de bepaling storen, maar ik snap nog niet hoe.
Hoe haalt metafosforzuur de eiwitten weg? Slaan ze neer? Vallen ze uit elkaar?

Onteiwitten staat niet in de Dikke VanDale, tenminste, niet in de versie die ik heb gezien. :P

#4

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 4045 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 28 november 2007 - 13:50

bekend binnen de levensmiddelen wereld is de vaak ongewenste eiwit neerslag reactie van: eiwitten + zuur + warmte => eiwitdenaturatie. Ofwel neerslag van je eiwitten.

soort zuur maakt niet veel uit. al gaat het met een sterk zuur natuurlijk wel wat sneller
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!

#5

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 28 november 2007 - 14:20

Met zuur maak je de structuur van eiwit kapot waardoor ze niet langer een beschermende watermantel hebben die coagguleren verhindert en waardoor ze neerslaan.

Zie onder kopje structuur
http://nl.wikipedia..../wiki/Proteïne

#6

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 4045 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 28 november 2007 - 14:24

ookwel te maken met het iso electrisch punt. de pH waar de mantel het dunst is en je het minste water kan binden.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!

#7

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 28 november 2007 - 14:48

Nee dat is niet korrect je lading bij het IEP is nul en daardoor kan een eiwit neerslaan maar integenstelling tot zuur denaturie blijven de structuren instand.

#8

Doctor T

    Doctor T


  • >25 berichten
  • 45 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 november 2007 - 15:26

zuur -> watermantel weg -> coaggulatie -> neerslag

Ok, ik heb 'em

Bedankt [|:-)]

#9

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 28 november 2007 - 15:48

zuur -> structuurkapot dus watermantel weg -> coaggulatie -> neerslag
buffer op pH IEP -> watermantel weg -> coaggulatie -> neerslag

Veranderd door Gerard, 28 november 2007 - 15:48


#10

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 4045 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 28 november 2007 - 16:07

wanneer de pH op IEP of iets er onder (pH van ongeveer 4 tot 4,5) wordt verhoogd naar een pH 7 of 8 herstelt de watermantel en verdwijnt de neerslag weer.

en een hele hoge pH vinden eiwitten meen ik ook niet echt leuk, maar dat is bijzaak
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures