Springen naar inhoud

potentiometrische titratie van ijzer en cerium


  • Log in om te kunnen reageren

#1

jasperjespers

    jasperjespers


  • 0 - 25 berichten
  • 19 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 06 december 2007 - 19:19

vraagje mss voor degene die er al wat meer over weten..

ik ben aan een verslag aan het schrijven van een labo en ze vragen om de reele reductiepotentialen te berekenen die gemeten zijn met de platina-elektrode, voor de verschillende toegevoegde volumes ceriumsulfaat oplossing maar ik weet niet juist hoe je dit doet? en als men deze waarde dan uitzet in functie van het toegevoegde volume Ceriumsulfaatoplossing kan men het equivalentiepuntbepalen (die ik gevonden heb) en ze vragen ook om de concentratie van het onbekende ijzersulfaatoplossing te bepalen, hoe bereken je ook dit?

ff de proef nog uitleggen: we hebben dus een titratie gedaan waarbij dat ceriumsulfaatoplossing (0,050 M) werd getitreerd aan een ombekend ijzersulfaat oplossing. we hebben in de oplossing een platina en kalomelelektrode laten zakken zodat de celpotentialen kunnen berekent worden.

nu via de nernst-vgl kan men deze volgens mij niet berekenen omdat de conc. Ce3+ niet gekend is. mss nog even de vergelijking van het hele gebeuren..

Fe2+ + Ce4+ => Fe3+ + Ce3+

ik hoop dat iemand mij kan helpen..

Veranderd door steffvl, 07 december 2007 - 00:34


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures