Springen naar inhoud

Laboratorium glaswerk


 • Log in om te kunnen reageren

#1

OpaHans

  OpaHans


 • 0 - 25 berichten
 • 21 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 december 2007 - 16:20

In een kringloopwinkel vond ik een behoorlijke hoeveelheid nieuw laboratorium glaswerk. Men wilde het lozen, vanwege de breekbaarheid, maar omdat het een "Goede Doelen”- winkel is, vroeg men er wel E 30 voor, en dat leek mij redelijk. En in een onbezonnen ogenblik kocht ik de hele boel.
Inmiddels kreeg ik nog een tweede doos die ze vergeten waren, ook voor E30 dus nu heb ik een kleine 100 stuks van alles wat: een enkel reageerbuisje, maar wel een Buchner trechter, Drechsel fles 125 ml, een Soxhlet extractie apparaat, kraantjes, allerlei kolfjes al dan niet met een zijtuit en nog veel andere dingen waarvan ik naam en gebruik niet ken.
Ik heb nu geen directe scheikunde hobby meer (vroeger wel, lang geleden uiteraard vuurwerk en springstoffen :twisted: maar heb het redelijk overleefd), gebruik wel af en toe een destilleer systeem om alcohol te stoken (nee, niet om te drinken, het dient voor het maken van schellak politoer....), de kleinkinderen zijn nog iets te klein om ze te interesseren, dus ik zit er een beetje mee in de maag.
Ik heb wat prentjes van een selectie gemaakt, als je belangstelling hebt hoor ik het wel (gebruik knopje E-mail) Wie ? Voor 50 mag het weg, maar wel zelf ophalen in Maarn, anders verzending voor eigen risico.

# Moderatoropmerking
rwwh: E-mail adres weggehaald. Gebruik het spambestendige E-mailknopje maar

Veranderd door rwwh, 09 december 2007 - 21:46


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

OpaHans

  OpaHans


 • 0 - 25 berichten
 • 21 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 december 2007 - 09:32

Inmiddels opgehaald door een paar enthousiaste gebruikers! :D :D

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures