Studie

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 2

Studie

Ik ben Niels, ik zit in 5 Havo en wil een studie Scheikunde gaan doen. Maar ik twijfel nog of ik hbo of universiteit ga doen. Ik vroeg me af wat het verschil is tussen deze 2 studies.

Groet Niels

Berichten: 774

Re: Studie

Meestal is universiteit theoretischer als HBO of hogeschool.

In hogeschool heb je meestal meer praktijk.

Afhankelijk van je interesse en "kunnen", kan kiezen ;)

Berichten: 147

Re: Studie

Je zou eerst de propedeuse van het HBO kunnen halen, hiermee kun je direct beginnen aan een universitaire opleiding. Je kan dan over een jaar kiezen wat je doet, verder met HBO of toch naar de universiteit. Bovendien kan je na je HBO opleiding de universiteit in twee jaar doen. Eerst VWO doen lijkt me minder aantrekkelijk.

Succes!

Berichten: 2.399

Re: Studie

Ik vind de route HBO en als je dan nog zin hebt de universiteit hier het meest logische voor je. Dit is een mooie route waar je je bezig houdt met de dingen die je leuk vindt en je kunt mooi je eigen specialisaties kiezen. Verder doe je zo veel praktische kennis op (HBO) en wat meer theoretische diepgang (Master) en heb je het beste van 2 werelden. Suc6 met je keuze.

Berichten: 2

Re: Studie

Ik heb besloten om Hbo te gaan doen! Waarschijnlijk op Inholland Alkmaar. Bedankt voor jullie reacties, ik heb er veel aan gehad.

Groet Niels

Reageer