Springen naar inhoud

productie glucose


 • Log in om te kunnen reageren

#1

mette s.

  mette s.


 • 0 - 25 berichten
 • 3 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 februari 2008 - 20:19

Hallo,

ik ben met een aantal medestudenten bezig met een project waarin we de opdracht hebben een bioreactor op laboschaal te bouwen die zetmeel met behulp van amyloglucosidase omzet in glucose. We vertrekken van de projecten van afgelopen jaren en moeten hierop verder gaan om uiteindelijk een zo hoog mogelijk rendement te bekomen.
Momenteel werken we met de ge´mmobiliseerde vorm van het enzym maar proeven hebben uitgewezen dat de vrije vorm efficiŰnter werkt. We hebben echter geen idee hoe we in onze bioreactor een systeem kunnen inbouwen om de glucoseoplossing terug van het enzym te scheiden en dit te hergebruiken, iemand een idee?
Een ander pijnpuntje is dat er als de opstelling een hele tijd opstaat er luchtbelletjes worden gevormd die de doorstroming van de zetmeel oplossing in de kolom met het ge´mmobiliseerd enzym bemoeilijkt wordt. Om dit tegen te gaan hebben we reeds ervoor gezorgd dat alle oplossingen op dezelfde temperatuur staan zodat er de verandering in de oplosbaarheid van gassen die met een temperatuurswijziging samen gaat geminimaliseerd kan worden. Ook worden alle oplossingen eerst vacuŘm getrokken om er op deze manier zoveel mogelijk gassen uit te halen maar nog steeds hebben we gasvorming in onze reactor, iemand suggesties?
Als iemand nog andere ideetjes heeft waarmee we ons proces mogelijk kunnen optimaliseren zijn die altijd welkom.

Alvast bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fuzzwood

  Fuzzwood


 • >5k berichten
 • 11160 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 28 februari 2008 - 21:29

Je zou een verdringingsgas als helium kunnen gebruiken na het vacuŘm trekken. Helium staat erom bekend (tenminste bij HPLC-toepassingen) om alle gassen eruit te schoppen en dan zelf mee te gaan.

#3

ArcherBarry

  ArcherBarry


 • >1k berichten
 • 4049 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 29 februari 2008 - 00:03

bij vacuŘm trekken krijg je problemen met kookpuntverlaging.

verdringen met een gas als helium of indien mogelijk stikstof is beter

zit je op het Van Hall?
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!

#4

mette s.

  mette s.


 • 0 - 25 berichten
 • 3 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 maart 2008 - 13:21

neen, ik zit op Groep-T in Leuven.
Zou je mij eens concreet kunnen uitleggen hoe je met zo een verdringingsgas tewerk gaat, ik had hier nog nooit van gehoord.
In verband met wat ik eerder had getypt ivb het vrije enzym, we hebben het idee opgevat om onze reactor af te sluiten met een gel voor ultrafiltratie zodat het vrije enzym 'gevangen' wordt gezet in de reactor en we de zetmeel/glucose oplossing hierdoor kunnen pompen. Moeilijkheid is dan wel dan onze gel mechanisch sterk genoeg moet zijn om de druk die we gaan moeten zetten om een aanvaardbare doorstrooming te hebben te weerstaan. Hierdoor kunnen we de gel die we gebruiken voor de immobilisatie (op basis van alginaat) niet gebruiken en moeten we dus een andere gel moeten vinden hiervoor, suggesties zijn altijd welkom.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures