Springen naar inhoud

VRAAG; bitter zout poeder landbouwgif?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

knos

  knos


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 maart 2008 - 06:42

[KOUD] Na lichamelijke klachten te hebben gekregen waaronder steken in keel, zout/bitter speeksel, zout/bitter slijm, oren dicht geslagen, 16 uur achtereen geslapen, telefoon en wekker niet gehoord, enorme hoofdpijn, blauwe handen en voeten, ijskoude rillingen, grote druk op het hoofd, steken in de ogen, droge mond, wazig zien, vergrote pupillen, overgeven en diaree. Mijn hond is op hetzelfde moment bewusteloos geraakt, veel neurologische klachten, beroerd.

In nieuwe woning op de bovenetage brokkelig poeder aangetroffen, en ik vermoed dat deze ernstige klachten daar vandaan gekomen zijn. Als er een geringe hoeveelheid vochtigheid bij het poeder komt, geeft het een vieze damp af, waarna het hard wordt. Verblijven tijdelijk niet op bovenetage.

Ik heb het poeder o.a. laten zien aan de drogist waar ik al 20 jaar grondstoffen voor cosmetica maken koop, en de drogist zegt het door mij getoonde brokkelige poeder niet te kennen; http://www.drogister...e=prijslijst#30

De dierenarts is intussen aan het zoeken waar ik dit poeder zou kunnen laten testen, dit wordt echter een dure aangelegenheid.

Zou er onder jullie, mensen van de chemie, iemand zijn, die voor mij dit poeder zou willen analiseren, samen met een docent chemie?

De politie lacht er om, en wil geen onderzoek verrichten.

Bij voorbaat dank voor uw reactie!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Daan_CF

  Daan_CF


 • >25 berichten
 • 70 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 maart 2008 - 07:00

Dit is een nieuwe woning?? Kan je dan geen aanspraak maken bij de aannemer oid. En komt dit poeder uit de muren zetten, of lig er een hoeveelheid en wordt die hoeveelheid niet groter?

Ik kan helaas dat spul niet testen.

#3

linolium

  linolium


 • >250 berichten
 • 292 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 maart 2008 - 08:12

Ik zou alleszins nog eens naar de politie gaan en een pv laten opstellen zodat je kunt bewijzen datje naar de politie bent geweest.
als zij hun werk niet willen uitvoeren en het blijkt een schadelijk poeder te zijn kun je ze het zo nog moeilijk maken.
Ik zou alleszins het poeder eens laten testen, probleem is dat ik zelf niet weet waar je dit het best zou laten doen.

misschien nog beetje uitleg :
welke kleur heeft het poeder?
waar komt het vandaan? zit het in de muren,...?
heet het een poeder uitzicht zoals bloem of eerder kristallen zoals suiker?

ik zie dat je in de cosmetica werkt, misschien kom je daar in aanraking met een schadelijk product waarmee je hond dan ook eens in contact mee gekomen is

Veranderd door linolium, 11 maart 2008 - 08:27


#4

Tiberium

  Tiberium


 • >25 berichten
 • 62 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 maart 2008 - 09:38

Ik denk dat het zeker wel een uitdaging vormt voor de mensen hier om te achterhalen wat het poeder zou kunnen zijn, maar ik mis in het verhaal dat je zelf naar een huisarts ben geweest. Het zou goed mogelijk kunnen zijn dat je niet de eerste ben, en dat de klachten die je hebt al aan kunnen geven wat dit poeder zou kunnen zijn.
Proffessioneel analyseren is een dure optie, maar als het om je eigen gezondheid en welzijn gaat kan je er eigenlijk niet op bezuinigen. Mogelijk is dat je de kosten die je maakt via Stichting Eigen Huis terug kan verhalen op de vorige bewoner, want hij(of zij) heeft immers die troep achtergelaten.

#5

Raspoetin

  Raspoetin


 • >1k berichten
 • 3514 berichten
 • VIP

Geplaatst op 11 maart 2008 - 10:01

Ik denk dat het zeker wel een uitdaging vormt voor de mensen hier om te achterhalen wat het poeder zou kunnen zijn, maar ik mis in het verhaal dat je zelf naar een huisarts ben geweest. Het zou goed mogelijk kunnen zijn dat je niet de eerste ben, en dat de klachten die je hebt al aan kunnen geven wat dit poeder zou kunnen zijn.

Amen! Inderdaad, de beste optie is naar de huisarts gaan.
I'm not suffering from insanity - I'm enjoying every minute of it!!

#6

*_gast_Gerard_*

 • Gast

Geplaatst op 11 maart 2008 - 10:24

Ik zou zeker naast de huisarts de GGD waarschuwen omdat deze beter zijn toegerust om dit soort problematiek te hanteren.

#7

Labstuff

  Labstuff


 • >250 berichten
 • 496 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 11 maart 2008 - 12:20

Wat voor 'vieze damp' komt er dan af? Waar ruikt het naar.
En welke kleur is het poeder? Is het niet gewoon gips of cement, omdat je het over een nieuw huis hebt en omdat het hard wordt als je er water bijdoet.

Veranderd door Labstuff, 11 maart 2008 - 12:22


#8

Pink Panther

  Pink Panther


 • >250 berichten
 • 516 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 maart 2008 - 17:15

Daarenboven, als een huisarts vermoedt dat jij van dat poeder ziek bent, dan kan hij dat wťl naar een labo laten opsturen en laten onderzoeken. Zo hoef jij zelf weinig medische kosten te betalen, gezien je terug kan vallen op de mutualiteit.
Het is nog steeds een gouden regel om een arts te raadplegen in geval van lichamelijke klachten!

#9

Tiberium

  Tiberium


 • >25 berichten
 • 62 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 maart 2008 - 21:35

Persoonlijk vind ik de situatie bloedlink. Als een hond er al KO van raakt, is de dosis erg hoog, en zou ik een andere plek opzoeken om te overnachten. Morgen direct contact opnemen met de politie. De vorige bewoners die het huis in deze staat hebben achtergelaten moeten nodig op hun vingers getikt worden, want dit is erg schadelijk voor de gezondheid. Ik denk dat je bij de politie het beste kan informeren naar juridische stappen. Daar gaat het helaas vrij snel heen in dit soort situaties, maar ik neem aan dat je niet zelf wil betalen voor de zooi die de anderen in je huis hebben achtergelaten.

Ik heb wel eens mierengif gebruikt, wat het uiterlijk heeft van een wit poeder, vergelijkbaar met meel, en heeft een zeer scherpe stekende geur. Is het vergelijkbaar met?

#10

RubenM

  RubenM


 • >250 berichten
 • 336 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 maart 2008 - 13:48

Je moet sowieso naar de dokter toe, of desnoods naar de eerste hulp van een ziekenhuis. Verder zou ik foto's maken van de bovenverdieping, wat van het poeder bewaren en de rest opruimen, maar dat hangt een beetje af van hoe het poeder eruitziet, of het uit de muren komt of daar gewoon op een hoopje ligt, enzovoort.

Ondertussen is het natuurlijk wel interessant om te speculeren over wat dat poeder zou kunnen zijn, vooropgesteld dat dŠt hetgene is wat al jouw symptomen veroorzaakt. De kans daarop is namelijk niet zo groot. Hou er daarnaast rekening mee dat veel symptomen ook voort kunnen komen uit angst over de precieze aard van dit poeder. Mogelijk is dit poeder niet eens de boosdoener. Verder ben ik geen arts en wil je ook niet bang maken, dus het lijkt me verstandiger om langs een dokter te gaan in plaats van je allerlei theorieŽn in je hoofd te gaan halen - mocht je dat doen.

Na deze "disclaimer" nu de chemische interesse: veel van je symptomen (sommige juist absoluut niet) lijken overeen te komen met die van blootstelling aan anticholinergica: dubbelzien, pupilverwijding, coŲrdinatieverlies, droge mond, misselijkheid, rillingen, keelpijn, verwarring, geheugenverlies. Deze stofjes komen voor als geneesmiddelen en in planten/paddestoelen en hoogstwaarschijnlijk niet op jouw zolder. Daarbij zou je ze oraal binnen moeten krijgen om er ťcht wat van te merken.

Wat al iets meer voorstelbaar is, zijn bepaalde pesticiden (insecticiden/herbiciden/rodenticiden). Veel van deze stoffen zijn erg selectief en daardoor weinig toxisch voor de mens (m.n. pyrethrines); je krijgt er hoogstens wat verkoudheidachtige symptomen van. Andere zijn zo giftig dat ze direct tot stuiptrekkingen (convulsies), leverschade en ademhalingsmoelijkheden leiden. Organochloride/organofosfaat-gebaseerde giffen geven doorgaans eerder tegenovergestelde symptomen aan die jij hebt.

Door je opmerking dat het poeder bij contact met water een stinkend gas vrijgeeft, ga ik met name denken aan anorganische verbindingen. Metaalfosfiden worden ook wel als rodenticide (tegen ratten, muizen etc.) gebruikt; bij contact met water ontstaat fosfinegas, dat extreem scherp ruikt naar knoflook, rottende vis en meer van die viezigheid. Meestal zijn deze poedertjes wat donkerder gekleurd.

Van fosfinegas is het volgende bekend:
Chronic exposure to very low concentrations may result in anemia, bronchitis, gastrointestinal disturbances, and visual, speech, and motor disturbances.

Fosfides zijn nogal specialistisch en zeker geen huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Dit maakt het ook weer weinig geloofwaardig dat dat op je zolder ligt. De aard van de geur van het poeder kan eventueel wel waardevolle info geven over het soort stof.

Ik kan hier nog uren over doorratelen, maar je angst niet onnodig voeden, dus het belangrijkste blijft: ga naar de dokter.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures