Springen naar inhoud

4-methylumbelliferyl fosfaat (MUP)


 • Log in om te kunnen reageren

#1

nielske236

  nielske236


 • >25 berichten
 • 40 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 april 2008 - 08:14

Met de 4-methylumbelliferyl fosfaat (MUP) kan men bepalen of het bacteriesoort over het enzym zure fosfatase beschikt.

Clostridium Perfringens kan 4-methylumbelliferyl fosfaat (MUP) metaboliseren door middel van het enzym zure fosfatase om 4-methylumbelliferone te produceren. Is het enzym aanwezig dan ontstaat er fluorescentie. Dit is af te lezen onder een UV lamp.Ik heb hier nog een vraag over.

Hoe kan het enzym zure fosfatase 4-methylumbelliferone produceren mbv C. Perfringens? Dus hoe die fluorescentie ontstaat en hoe die enzymatische reacties werken.

Ik kan dat echt nergens vinden.

Met vriendelijke groet,

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

RubenM

  RubenM


 • >250 berichten
 • 336 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 april 2008 - 10:33

Weet je wat een fosfatase doet?

4-methylumbelliferylfosfaat fluoresceert niet. Als je hier een fosfatase bijgooit, gaat dit fosfatase-enzym de fosfaatgroep van het 4-methylumbelliferylfosfaat afknippen. Je houdt dan 4-methylumbelliferon over, en dát fluoresceert wel!

Bij een bacterie die zo'n fosfatase mist, zal deze omzettingsreactie niet plaatsvinden en zul je dus geen fluorescentie zien.

Fluorescentie is heel eenvoudig gesteld het oplichten van een stof bij bestraling met licht van een andere golflengte. In dit geval zorgt bestralen met UV-licht ervoor dat de stof zichtbaar licht terugstuurt (denk aan een blacklight). Daarbij is de intensiteit van de fluorescentie een maat voor de enzymactiviteit: hoe meer fosfatase er aanwezig is of hoe harder het werkt, hoe intenser het licht.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures