Springen naar inhoud

[scheikunde] Kalk verwijderaar/ voorkomer in douche


  • Log in om te kunnen reageren

#16

Basomanb

    Basomanb


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 april 2008 - 16:58

maar zoals ik het hier lees is HCL nogal gevaarlijk om te gebruiken (dit product zou ook op de markt moeten kunnen worden gebracht , want das ook een deel van onze PO) , dus dan is het betere alternatief azijnzuur begrijp ik ?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#17

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 4088 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 21 april 2008 - 17:01

Bleekmiddel (natriumhypochloriet) moet je ook niet in je ogen krijgen en is ook op de markt.

Neem dan een 5% HCl oplossing. Kan ook, moet je alleen even wat meer gebruiken
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!

#18

Basomanb

    Basomanb


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 april 2008 - 17:13

Dus als ik het goed begrijp moet je HCL ook eerst heel veel verdunnen , maar dan zou toch eigenlijk het voordeel vergeleken met azijnzuur weer weg zijn als dat zou moeten XD ?

#19

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 4088 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 21 april 2008 - 17:17

van azijn zuur splitst meen ik nog geen 10% dus moet je azijn VEEL langer laten inwerken dan zoutzuur.

omdat zoutzuur een sterkzuur is is het voor zo goed als 100% gesplitst en is het snel reactief. een 5% of 10% oplossing is niet zo heel gevaarlijk zolang je maar na gebruik je handen wast en op past dat het niet in je ogen komt. Net als bij zo veel andere schoonmaakmiddelen.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!

#20

Basomanb

    Basomanb


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 april 2008 - 17:27

Hoe weten jullie al die splits dingen enzo ? Staat dat in binas, of hoe kan ik dat uileggen in mn verslag :'D ?

#21

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 4088 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 21 april 2008 - 17:44

Ouderwetse scheikunde les in Mavo 3 en 4.

verder nog toegepaste scheikunde in de Levensmiddelenwereld voor de afgelopen 7 jaar
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!

#22

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11161 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 21 april 2008 - 18:39

Nou dat leer je na een tijd echt wel uit je hoofd hoor.

#23

koekoek1

    koekoek1


  • >250 berichten
  • 316 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 april 2008 - 18:56

En het staat inderdaad indirect in BINAS. Er staat een rijtje als ik het goed heb in tabel 49. Links staan tot H3O+ alle sterke zuren, wat betekend dat deze voor 99+% splitsen. De overige tot en met H2O zijn zwakke zuren, die niet voor 99% splitsen. Azijnzuur (CH3COOH) staat bij Kz= 1,8x10-5 en splitst volgens mij maar voor ongeveer 1%. Hier komt dus maar weinig H3O+ in oplossing, waardoor het langer duurt.

Veranderd door koekoek1, 21 april 2008 - 18:58






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures