zoute smaak laten verdwijnen

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 8

zoute smaak laten verdwijnen

hallo

kan iemand mij helpen met het oplossen van mijn probleem

ik ben aan het uitzoeken hoe je een zoute smaak weg kan halen maar het wil me nog niet

echt lukken ik heb zout in een glas water opgelost maar nu wil ik

die smaak weghalen wat kan ik doen zodat het wel vloeibaar blijft

alvast bedankt harold

Gebruikersavatar
Berichten: 11.177

Re: zoute smaak laten verdwijnen

Een optie is het maskeren met bijvoorbeeld suiker. Misschien een idee om eens interpunctie in je posts te gebruiken zodat het wat leesbaarder wordt. Zinnen moet je overigens ook niet middenin afbreken met een harde enter.

Maar eenmaal opgelost zout raak je niet 1-2-3 kwijt. Je kan het ofwel verdunnen, ofwel indampen en het verkookte water weer laten neerslaan in een ander glas.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.237

Re: zoute smaak laten verdwijnen

suiker is het makkelijkste ja. azijn of citroenzuur kunnen ook maar geven weer een andere smaak er bij. In gerechten helpen zure producten als citroensap vaak het beste.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Gebruikersavatar
Berichten: 794

Re: zoute smaak laten verdwijnen

Dat is al een eeuwenoud beproefd recept, koken met rauwe aardappelen, als de aardappelen gaar zijn, eruit halen en weggooien, de aardappelen nemen zout op.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.237

Re: zoute smaak laten verdwijnen

en maken je gerecht meteen iets dikker
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Berichten: 1.816

Re: zoute smaak laten verdwijnen

Ik denk dat je je vraagstelling duidelijker moet maken

Wil je het zout verwijderen of wil je de zoute smaak maskeren?
LiA

Berichten: 915

Re: zoute smaak laten verdwijnen

Het zijn trouwens de chloride-ionen die de zoute smaak veroorzaken en niet zo zeer de natriumionen.

Neerslaan met zilverionen? :lol: (maar niet heus) - zo oerhollands

Reageer