Cider
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 17
Re: Cider
over wijnbereiding is er idd wel vrij veel te vinde. Nee ik ben niet lui.
Maar is wijn en cider maken hetzelfde? want cider is toch een heel andere drank als wijn. In cider zitten al belletjes.
Ik dacht gewoon om hier eens te horen omdat ik wel denk dat er meer mensen zijn die met deze dingen experimenteren en die cider, wijn en bier zelf maken.
Alvast bedankt om te antwoorden. Dan weet ik dat ik toch nog langer moet wachten dan 1 week.
Maar is wijn en cider maken hetzelfde? want cider is toch een heel andere drank als wijn. In cider zitten al belletjes.
Ik dacht gewoon om hier eens te horen omdat ik wel denk dat er meer mensen zijn die met deze dingen experimenteren en die cider, wijn en bier zelf maken.
Alvast bedankt om te antwoorden. Dan weet ik dat ik toch nog langer moet wachten dan 1 week.
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: Cider
heb nu geen tijd om een lang verhaal te posten.
kort door de bocht, meet je alcohol, zit je op 9 a 10% dan afvullen met een scheppie suiker er bij.
je gist gaat door tot een 12% (tenzij er iets anders op de verpakking staat, HOU DAAR DAN REKENING MEE) en geniet.
het gisten zal waarscheinlijk een week of 4 a 5 duren maar pin me er niet op vast.
kort door de bocht, meet je alcohol, zit je op 9 a 10% dan afvullen met een scheppie suiker er bij.
je gist gaat door tot een 12% (tenzij er iets anders op de verpakking staat, HOU DAAR DAN REKENING MEE) en geniet.
het gisten zal waarscheinlijk een week of 4 a 5 duren maar pin me er niet op vast.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: Cider
man bottel pas wanneer je 1 bubbel de uur heb op zijn VROEGST.
anders ontploffen je flessen.
dan kan je een theelepeltje suiker per fles er bij doen.
anders ontploffen je flessen.
dan kan je een theelepeltje suiker per fles er bij doen.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: Cider
op bierflesjes zit ook druk
Echter wanneer de druk te hoog wordt klapt het zwakste deel uit elkaar. Bij de Beugelflessen van Grolsch is het de bodum die in de krat dan zal springen. Bij plastic flessen vliegt op een moment de dop er af. Dat kan dus ogen gaan kosten.
Het gasgehalte in bronwater wordt kunstmatig ingevoerd met een van voor af bepaalde hoeveelheid. De maximale druk op die flessen is ver onder de maximale druk die de flessen aan kunnen. Bij een gistings proces is dat enigzins te bepalen als je je alcohol en brix waardes weet. Maar ik schat in dat jij dat niet kan doen. Neem het zekere voor onzekere en vul in eerste instantie af in die beugelflessen.
Kurken bij normale wijnflessen vliegen al uit de flessen bij lagere drukken waardoor de snelheid minder hoog is en er een veel kleindere kans is op oog schade. Bij warm weer en ligt moeserend (denk aan een prik van dubbel friss) kloppen die kurken al.
Waarom denk je dat champagne kurken vast zitten met een staaldraadje en zo´n ontiegelijke uitzetting hebben?
Ik heb liever dat je broek nat wordt en het glas grotendeels in de krat blijft zitten dan dat je met grote snelheid een plastic dop in je oog krijgt en voor de rest van je leven blind bent aan 1 kant.
Echter wanneer de druk te hoog wordt klapt het zwakste deel uit elkaar. Bij de Beugelflessen van Grolsch is het de bodum die in de krat dan zal springen. Bij plastic flessen vliegt op een moment de dop er af. Dat kan dus ogen gaan kosten.
Het gasgehalte in bronwater wordt kunstmatig ingevoerd met een van voor af bepaalde hoeveelheid. De maximale druk op die flessen is ver onder de maximale druk die de flessen aan kunnen. Bij een gistings proces is dat enigzins te bepalen als je je alcohol en brix waardes weet. Maar ik schat in dat jij dat niet kan doen. Neem het zekere voor onzekere en vul in eerste instantie af in die beugelflessen.
Kurken bij normale wijnflessen vliegen al uit de flessen bij lagere drukken waardoor de snelheid minder hoog is en er een veel kleindere kans is op oog schade. Bij warm weer en ligt moeserend (denk aan een prik van dubbel friss) kloppen die kurken al.
Waarom denk je dat champagne kurken vast zitten met een staaldraadje en zo´n ontiegelijke uitzetting hebben?
Ik heb liever dat je broek nat wordt en het glas grotendeels in de krat blijft zitten dan dat je met grote snelheid een plastic dop in je oog krijgt en voor de rest van je leven blind bent aan 1 kant.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates