Springen naar inhoud

- - - - -

VNCI-oproep: vragen voor Chemie-quiz!


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Beryllium

    Beryllium


  • >5k berichten
  • 6314 berichten
  • Minicursusauteur

Geplaatst op 08 juli 2008 - 14:49

De VNCI (de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie) maakt een online game ten behoeve van de Dag van de Chemie op 18 oktober.
Dit spel wordt in de maanden september en oktober via internet gespeeld en is bestemd voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar met enige kennis van of enige interesse in chemie. De deelnemer krijgt quizvragen over de breedte van het de chemische sector (wetenschap, formules, triviale vragen) voorgeschoteld. Per goed beantwoorde vraag krijgt de deelnemer een 'element'. Met die elementen kan men vervolgens producten bouwen. Dit om te laten zien dat Chemie overal is en dat we zonder chemie (de kennis en de toepassingen) een heel ander leven zouden leiden.

Namens de VNCI is er op het forum een topic geplaatst waarin iedere forumbezoeker gevraagd mee te doen aan het bedenken van leuke, prikkelende, interessant, grappige maar vooral juist bedoelde vragen voor deze quiz.

Doet allen mee!

Het topic is hier te vinden.
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures