Springen naar inhoud

Elektrolytoplossing maken


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Alchemy

  Alchemy


 • 0 - 25 berichten
 • 24 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 september 2008 - 12:05

Hallo allemaal.

Ik ben momenteel met een onderzoek bezig naar blauwe energie. Daartoe moet ik een elektrolytoplossing maken van Fe2+/Fe3+.

Ik zou alleen niet weten hoe ik deze moet maken. Ik hoorde dat er een mengsel verwarmt en aangezuurd moet worden om het ijzer opgelost te krijgen maar ik weet niet welke stoffen ik bij elkaar moet doen en in welke verhouding.

Weet iemand dit toevallig? Dan zou ik het heel graag willen weten.

Alvast bedankt.
"Niet geschoten is altijd mis"

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

hzeil

  hzeil


 • >1k berichten
 • 1379 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 september 2008 - 14:44

Er moet een oplossing komen met evenveel Fe(II) als Fe(III) ionen. Ik zou daarvoor kiezen Mohr's zout voor de Fe(II) ionen en ferrisulfaat (Fe(III)- sulfaat) voor het geoxydeerde ion. Voor beide afzonderlijk bijvoorbeeld 0.5 molair aan ijzerionen, of eventueel wat minder.

De bedoeling van de blue-energy cel is het omzetten van een membraanpotentiaal in een verschil in redoxpotentiaal tussen twee electroden.
Maar ik heb mijn twijfels; ik heb nog nooit een goede schets van een blue-energy cel gezien. Heeft U wel een goede werktekening, voorzien van reaktievergelijkingen, iontransporten, een electrisch circuit en een rondpompinstallatie?
Uitleggen is beter dan verwijzen naar een website

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures