Springen naar inhoud

- - - - -

Dag van de Chemie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Jorim

    Jorim


  • >5k berichten
  • 5122 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 17 oktober 2008 - 23:03

Geplaatste afbeelding
Chemie is overal, dat zie je vandaag op de Dag van de Chemie. Vandaag openen bedrijven die werken met chemie hun deuren om aan het publiek te laten zien hoe de chemie op een verantwoorde en zorgvuldige wijze bijdraagt aan producten en diensten die het leven beter, makkelijker en gezonder maken.

Met bouwstenen voor levensreddende medicijnen, innovatieve kunststoffen en isolatiematerialen of grondstoffen voor kleding als enkele voorbeelden laten bedrijven, onderzoekinstituten, ziekenhuislaboratoria, waterbedrijven, keuringsdiensten en onderwijs- en kennisinstellingen zien hoe ze met chemie bijdragen aan meer welvaart en welzijn in de maatschappij.

Wij weten het al. Chemie is overal! En op de Dag van de Chemie willen we zichtbaar maken!

Veel leden op het forum hebben in dit topic actief meegeholpen aan het bedenken van vragen voor Mijnchemie.nl: Een gamelab voor jongeren. 75 vragen moesten beantwoord worden waarmee elementen te winnen waren, deze konden geruild worden, waarna de prijzen gebouwd moesten worden. Na deze spelperiode zijn de 100 beste spelers uitgenodigd om vandaag de halve finale op tien locaties te spelen. Uit elke halve finale komt één winnaar naar voren, en deze tien spelen online de finale tegen elkaar. De winnaar gaat naar huis met alle prijzen die hij of zij zelf in elkaar heeft gezet.

De VNCI zendt vanuit Cabot in het Botlekgebied vanaf 11.00 live alles uit. De halve finale daar, de finale, interviews met spelers, medewerkers en bezoekers en rondkijken bij Cabot en hun invulling van de Dag van de Chemie zullen zijn te zien.

Wil je graag je eigen vragen terug zien of ben je gewoon benieuwd, kijk en chat dan mee op www.vnci.nl/tv

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures