[scheikunde] tafelazijn

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 33

[scheikunde] tafelazijn

hallo, scheikundigen

op school hebben we een titratie gedaan

we moesten dus een bepaalde hoeveelheid azijn in een bekerglas doen.

En daar steeds wat NAOH bij druppelen zodat we net op dat omslagpunt kwamen te zitten (equivalentiepunt).

maar goed. dit is dan toch de zuur base reactie die optreed

H+ + OH- = H2 O (L)

omdat wij op school alleen de ionen opscrijven die aan de reactie meedoen.

ik hoor van jullie als dit goed is, ff als feedback, of hoe jullie het zouden opschrijven Afbeelding

<table border='0' align='left' cellpadding='3' cellspacing='0'><tr><td padding='0' celspacing='0' align='left'><font size='1'># Moderatoropmerking</font></td></tr><tr><td id='moderator'><font size='1'>Marjanne: Gebruik sub- en superscript aub! Bekijk de helpfunctie hoe sub- en superscript te gebruiken.</font></td></tr></table>

<div class='postcolor'>

Gebruikersavatar
Berichten: 11.177

Re: [scheikunde] tafelazijn

Klopt, maar je moet er ook het azijnzuurevenwicht bij vermelden:

CH3COOH <-> CH3COO- + H+

Azijnzuur splitst namelijk niet helemaal in water, dit gebeurt pas naarmate je meer loog toevoegt. Die hoeveelheid is wat meer dan dat je bijvoorbeeld hetzelfde aantal mol zoutzuur zou titreren. Azijnzuur is namelijk een zwak zuur.

Berichten: 33

Re: [scheikunde] tafelazijn

ja oke dat evenwicht is bereikt als je op het equivalentiepunt zit.

Op onze school maken we geen onderscheid tussen sterke en zwakke zuren :lol:

maar ik zal het erbij zetten.

bedankt voor je reactie hoor!!!!

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Gebruikersavatar
Berichten: 11.177

Re: [scheikunde] tafelazijn

Mja dat vind ik dus een grove fout van je school.

Reageer