drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn
Moderator: ArcherBarry
-
- Berichten: 5
drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn
Drijft gestold azijnzuur (ijsazijn van 99%) op vloeibaar azijnzuur.
- Moderator
- Berichten: 5.237
Re: drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn
waarom drijft ijs op water?
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
- Berichten: 2.953
Re: drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn
De dichtheden zijn (wikipedia):
1.049 g·cm−3 (l)
1.266 g·cm−3 (s)
dus....
1.049 g·cm−3 (l)
1.266 g·cm−3 (s)
dus....
-
- Berichten: 840
Re: drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn
Over azijnzuur gesproken...
Hebben jullie wel eens een fles azijnzuur gezien die 'supercooled' is en bij bewegen in 3 seconden helemaal uitkristalliseerd?
Dat overkwam mij met een 1 liter fles. Dat ziet er echt PRACHTIG uit.
Hebben jullie wel eens een fles azijnzuur gezien die 'supercooled' is en bij bewegen in 3 seconden helemaal uitkristalliseerd?
Dat overkwam mij met een 1 liter fles. Dat ziet er echt PRACHTIG uit.
Re: drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn
Jazeker en goed waardeloos als je haast hebt.
-
- Berichten: 3.145
Re: drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn
Om die reden heb ik een deel van mijn azijnzuur als 80% oplossing (de rest is water). Bij deze concentratie bevriest het echt niet. Een ander deel heb ik gehouden als ijsazijn, maar in deze tijd kan dat dus wel bevriezen.
-
- Berichten: 216
Re: drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn
Om azijn bij kamertemperatuur te laten bevriezen moet het wel echt 99,9%+ zijn. Met een klein beetje water daalt het smeltpunt gigantisch. Heeft iemand hier een tabelletje van?
-
- Berichten: 5
Re: drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn
ja hoor heb ik voor jeOm azijn bij kamertemperatuur te laten bevriezen moet het wel echt 99,9%+ zijn. Met een klein beetje water daalt het smeltpunt gigantisch. Heeft iemand hier een tabelletje van?
-
- Berichten: 840
Re: drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn
Aha, dus dat is de reden dat azijnzuur vooral in 2 concentraties bij leveranciers wordt aangeboden: 99+% en 96%.
- Berichten: 6.314
Re: drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn
ja hoor heb ik voor jeTsjerk schreef: Om azijn bij kamertemperatuur te laten bevriezen moet het wel echt 99,9%+ zijn. Met een klein beetje water daalt het smeltpunt gigantisch. Heeft iemand hier een tabelletje van?
<table border='0' align='left' cellpadding='3' cellspacing='0'><tr><td padding='0' celspacing='0' align='left'><font size='1'># Moderatoropmerking</font></td></tr><tr><td id='moderator'><font size='1'>Nuttige post.
Misschien kun je dat dan ook even in je post opnemen?</font></td></tr></table>
<div class='postcolor'>
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)