drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 5

drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn

Drijft gestold azijnzuur (ijsazijn van 99%) op vloeibaar azijnzuur.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.237

Re: drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn

waarom drijft ijs op water?
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Gebruikersavatar
Berichten: 2.953

Re: drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn

De dichtheden zijn (wikipedia):

1.049 g·cm−3 (l)

1.266 g·cm−3 (s)

dus....

Berichten: 840

Re: drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn

Over azijnzuur gesproken...

Hebben jullie wel eens een fles azijnzuur gezien die 'supercooled' is en bij bewegen in 3 seconden helemaal uitkristalliseerd?

Dat overkwam mij met een 1 liter fles. Dat ziet er echt PRACHTIG uit.

Re: drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn

Jazeker en goed waardeloos als je haast hebt. :cry:

Berichten: 3.145

Re: drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn

Om die reden heb ik een deel van mijn azijnzuur als 80% oplossing (de rest is water). Bij deze concentratie bevriest het echt niet. Een ander deel heb ik gehouden als ijsazijn, maar in deze tijd kan dat dus wel bevriezen.

Berichten: 216

Re: drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn

Om azijn bij kamertemperatuur te laten bevriezen moet het wel echt 99,9%+ zijn. Met een klein beetje water daalt het smeltpunt gigantisch. Heeft iemand hier een tabelletje van?

Berichten: 5

Re: drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn

Om azijn bij kamertemperatuur te laten bevriezen moet het wel echt 99,9%+ zijn. Met een klein beetje water daalt het smeltpunt gigantisch. Heeft iemand hier een tabelletje van?
ja hoor heb ik voor je

Berichten: 840

Re: drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn

Aha, dus dat is de reden dat azijnzuur vooral in 2 concentraties bij leveranciers wordt aangeboden: 99+% en 96%.

Gebruikersavatar
Berichten: 6.314

Re: drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn

Tsjerk schreef: Om azijn bij kamertemperatuur te laten bevriezen moet het wel echt 99,9%+ zijn. Met een klein beetje water daalt het smeltpunt gigantisch. Heeft iemand hier een tabelletje van?
ja hoor heb ik voor je


<table border='0' align='left' cellpadding='3' cellspacing='0'><tr><td padding='0' celspacing='0' align='left'><font size='1'># Moderatoropmerking</font></td></tr><tr><td id='moderator'><font size='1'>Nuttige post.

Misschien kun je dat dan ook even in je post opnemen?</font></td></tr></table>

<div class='postcolor'>
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)

Reageer