Springen naar inhoud

Polyvinylalcohol en rheopectische rubbersoort


 • Log in om te kunnen reageren

#1

pghm

  pghm


 • >100 berichten
 • 107 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 januari 2009 - 18:35

Hallo iedereen,

Wanneer men spreekt over een tot een zeker % gehydrolyseerde PVA wat bedoelt men dan eigenlijk ? Ik wil zeggen : welke behandeling heeft men het dan laten ondergaan en wat is het gevolg voor de structuur.
Ik neem aan dat het is bedoeld om de wateroplosbaarheid te verhogen ?

Dit kadert in mijn zoektocht naar een rheopectische rubbersoort, dus een rubbersoort die zich "verzet" bij plotse uitrekking of contractie. Weet er iemand een soort, fabrikant of andere hint ?

Ik vermoed ergens dat dit niet bestaat, daarom ben ik aan het zoeken naar een soort silly putty-variant waarvan ik de viscositeit en dus het rheopectische gedrag kan regelen door de polymerisatiegraad te varieren. Vandaar mijn vraag naar het PVA toe.

Alle informatie wordt in dank aanvaard.

Paul

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Don Carbazone

  Don Carbazone


 • >250 berichten
 • 552 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 januari 2009 - 12:18

polyvinylalcohol wordt bekomen door een hydrolyse (in basisch milieu meestal) van polyvinylacetaat (PVA). Vandaar dat men spreekt over "x% gehydrolyseerd PVA", een term om polyvinylalcohol te wijzen.

De wateroplosbaarheid wordt inderdaad verhoogd, plus de kristalliniteit verandert. (atactisch) PVA is amorf maar het polyvinylalcohol, ook atactisch!!, is wel kristallijn.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures