Springen naar inhoud

- - - - -

Lezing dr. Aubrey de Grey aan de universiteit Gent


  • Log in om te kunnen reageren

#1

scientist 1

    scientist 1


  • >250 berichten
  • 448 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 maart 2009 - 00:22

Geplaatste afbeelding

http://heales.org/dutch/
http://www.facebook....26470942&ref=nf

De Vlaamse geschiedkundige kring organiseert in samenwerking met Heales vzw een lezing van dr. Aubrey de Grey aan de universiteit Gent.

Dr. Aubrey de Grey is een biogerontoloog met een PhD in biologie aan de universiteit van Cambridge. Hij is de technisch adviseur van de Methuselah Foundation en hoofdredacteur van Rejuvenation Research. In zijn lezing zal hij zijn plan, genaamd SENS, uitleggen om veroudering te behandelen. Zijn plan houd onder meer stamcellen, gentherapie, enzymen,... in. Het belooft een lezing te worden over de allerlaatste ontwikkelingen in de gerontologie. Deze lezing is speciaal gericht op een niet-wetenschappelijk publiek, in tegenstelling tot de lezing van vorig jaar (DMBR seminar).

Veroudering treft iedereen en veroorzaakt 36,5 miljoen doden wereldwijd per jaar. Dat is 2/3 van alle overlijdens. Veroudering is de opeenstapeling van schade die uiteindelijk leid tot ziekten zoals alzheimer, parkinson, hart- en vaatziekten, kanker, diabetes,... Wetenschappers zijn op zoek naar mannieren om het ontstaan van schade af te remmen of zelfs om de schade te herstellen. Dat zou betekenen dat je stopt met verouderen!

Eerst zal dr. de Grey een overzicht geven van zijn plan om veroudering aan te pakken en nadien zal hij samen met prof. dr. Bart Braeckman en Didier Coeurnelle (Heales vzw) in discussie gaan over de sociale, ethische, politieke,... impact van levensverlenging.

Ingang is gratis en iedereen is welkom.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures