Springen naar inhoud

RIA


  • Log in om te kunnen reageren

#1

helxena

    helxena


  • 0 - 25 berichten
  • 18 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 juni 2009 - 19:07

Om te bepalen of hormonen aanwezig zijn in een staal of de concentratie daarvan ,kan je radio immuno assay gebruiken he?
Door de werken met radioactief gelabelde antilichamen?
Nu is mijn vraag, hoe meet je die radioactiviteit en hoe besluit je daaruit of de hormonen aanwezig zijn in het staal en in welke concentratie
Hoedt u voor de afgoden der kuisheid, dankbaarheid en gehoorzaamheid

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 17 juni 2009 - 19:36

op het forum
http://www.chemiefor...?showtopic=3045

een verslag
http://hbo-kennisban...w.cgi?fid=12460

Gammateller (counter)
Instrument voor het aantonen en meten van radioactieve stoffen die o.a. gamma-straling uitzenden. De gammateller maakt gebruik van vaste-stofscintillatoren. Een van de bekendste vaste-stofscintillatoren is het NaI-kristal. Als gevolg van interactie van g- en/of röntgenstraling met het kristal worden atomen in het kristal geëxciteerd. Door terugval naar de grondtoestand ontstaan lichtflitsjes (scintillaties). Deze worden met behulp van een fotoversterkerbuis omgezet in een meetbaar stroompulsje. De hoeveelheid licht en dus ook de stroompuls is rechtevenredig met de afgedragen energie. Vaak wordt het NaI-kristal gebruikt in combinatie met een Multi Channel Analyzer (MCA). De MCA zet het stroompulsje om in een getal, het zogenaamde kanaalnummer. Hierdoor ontstaat er een verband tussen de afgedragen energie en het kanaalnummer. Bij een meting kan vervolgens elektronisch het aantal pulsje in de diverse kanaalnummers worden geregistreerd. In het spectrum staat op de horizontale as het kanaalnummer (een maat voor de energie) en op de verticale as het aantal geregistreerde pulsen (intensiteit).

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures