Springen naar inhoud

- - - - -

Metamorfose voor Kennislink!


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Jorim

    Jorim


  • >5k berichten
  • 5122 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 06 juli 2009 - 09:49

De populair-wetenschappelijke website Kennislink is volledig vernieuwd. Sinds enkele maanden al treffen bezoekers op www.kennislink.nl een ingrijpend gewijzigde vormgeving. De site is overzichtelijker geworden en bovendien completer. De vakpagina's bevatten meer beeld (zowel foto als video) en andere nieuwe inhoud.

"Kennislink oogt nu veel frisser en transparanter dan voorheen", vindt Harm Ikink, vakredacteur Scheikunde bij de website. Hij vertelt dat er voor de redacteuren nog veel meer veranderd is dan voor de bezoekers. "We beschikken nu over een up-to-date systeem voor contentmanagement dat in eigen beheer werd ontwikkeld. Daardoor kunnen we veel beter dan vroeger artikelen over chemie en chemisch onderzoek geschikt maken voor het internetpubliek."

Kennislink wordt in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW uitgevoerd door Stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie (NCWT). De eerste versie van Kennislink.nl werd op 15 april 2002 gelanceerd en de website is sindsdien uitgegroeid tot één van de meest bezochte populair-wetenschappelijke websites in het Nederlandse taalgebied. Kennislink financiert het beheer van de vakpagina's in samenwerking met organisaties uit de betreffende vakgemeenschappen. Voor de scheikunde gaat het om de Regiegroep Chemie en het Platform Bèta Techniek.

Ikink stelt dat de vernieuwing van de site een stimulans is om nog beter dan vroeger de popularisering van de chemische wetenschap ter hand te nemen. Hij kondigt dossiers aan over onder andere supramoleculaire chemie, forensisch onderzoek en lab-on-a-chip ontwikkelingen. Verder zal Kennislink Scheikunde dit jaar de verzamelbundel 'De Kleur Van Chemie' van de Vrije Universiteit bewerken voor internet. Ikink hoopt dat de vernieuwing van de site voor wetenschappers en technologen uit de chemie aanleiding is contact te zoeken: "We geven de Nederlandse wetenschap een platform op Internet voor communicatie met het grote publiek. Maak daar gebruik van!"

Kennislink.nl biedt nieuwsberichten, achtergrondartikelen en dossiers over bètawetenschappen en techniek, taal-, gedrags- en maatschappijwetenschappen, economie en bedrijfskunde. Medio 2009 komen daar geschiedenis en archeologie bij. In samenwerking met de website www.ditisbiotechnologie.nl ontsluit Kennislink voortaan ook informatie over biotechnologie. Op termijn hoopt de website ook technische toepassingen te belichten op het gebied van nano-, informatie- en cognitietechnologie.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures