IEP en eiwitsoorten

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.238

IEP en eiwitsoorten

Wie weet een tabel of de waardes zo van het Iso Electrisch Punt van de eiwitten van Schol, Kabeljauw en Champignons?

4,2-4,5? ik heb dit als vermoeden (vanuit de vleesindustrie) maar geen referentie kunnen vinden.

Alvast bedankt voor de hulp
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Re: IEP en eiwitsoorten

Als je bedoelt alle eiwitten dan zal het IEP wel varieeren van ruwweg 3 tot 12, maar als het om de albumines gaat waarschijnlijk ergens van 3 tot 6. Dit zijn ruwe gissingen van mij dus pin me er niet op vast. ;)

In ieder geval is een bereik van 4,2 tot 4,5 veel te klein voor alle eiwitten.

Toegevoegd

In de volgende publicatie staat een IEF van karper spierweefsel op pagina 6. Hier zie al dat de IEP loopt van 3 tot boven de 10.

http://gut.bmj.com/cgi/reprint/46/5/661.pdf

Reageer