Springen naar inhoud

Bunsen branders


 • Log in om te kunnen reageren

#1

nomko

  nomko


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 november 2009 - 09:59

Hallo allemaal,

Dit is meer een technische vraag dan een chemische vraag. Een gasinstallatie cq. gasverbruikers vallen of onder NEN 1078 of onder NEN 2078. Nu is een bunsen brander een toestel wat eigenlijk een niet industriŽle toepassing kent. Nu zou je op basis hiervan kunnen bepalen dat een bunsen brander valt onder NEN 1078 ware het niet dat NEN 1078 gaat over gebouw gebonden systemen en een bunsen brander niet direct gebouw gebonden is. Gasleidingen die naar een laboratorium gaan zijn wel gebouw gebonden. Er is niet met zekerheid vast te stellen onder welke norm een bunsen brander valt. Is er iemand aanwezig hier die hier enige duidelijkheid in kan verschaffen? Alvast bij voorbaat mijn dank

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marjanne

  Marjanne


 • >1k berichten
 • 4771 berichten
 • VIP

Geplaatst op 02 november 2009 - 19:06

NEN 2708 gaat over industriŽle gasinstallaties (zie hier). Een bunsenbrander lijkt mij daar ook niet onder te horen.

Ik vraag me af of er een NEN-norm is die specifiek over bunsenbranders gaat. Een bunsenbrander is een laboratoriuminstrument. Reageerbuizen zijn dat ook, maar ik geloof niet dat er een NEN-norm over reageerbuizen bestaat.

Je zou in ieder geval gewoon het NEN eens kunnen bellen met deze vraag. Ze zijn makkelijk bereikbaar. De telefoniste kan je, als je je vraag uitlegt, wel naar de juiste persoon doorverbinden.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures