Springen naar inhoud

- - - - -

Klokhuis Vragendag in NEMO


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Jorim

    Jorim


  • >5k berichten
  • 5122 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 08 november 2009 - 14:25

width="13%" height="13%" style="float: left;padding-right: 10px;" />Op zondag 22 november organiseert het Klokhuis en science center NEMO weer een dag waarop kinderen in NEMO antwoord kunnen krijgen op al hun vragen over wetenschap en technologie: de Klokhuis Vragendag. Kinderen kunnen hun vraag insturen via de website van Het Klokhuis. Uit alle ingezonden vragen vindt een selectie plaats. Op basis van de selectie worden kinderen uitgenodigd om op 22 november naar NEMO te komen om hun vraag stellen aan een echte wetenschapper. In een tijdsbestek van maximaal 10 minuten wordt die vraag dan beantwoord aan het kind en andere ge´nteresseerden. Daarnaast kunnen kinderen terecht bij een "vraagbaak" waar ze ter plekke vragen kunnen stellen. De "vraagbaak" beantwoordt deze of stuurt de kinderen naar een wetenschapper die de vraag beter kan beantwoorden.

Projectbureau De Praktijk is voor de Klokhuis Vragendag op zoek naar wetenschappers en onder de Chemieforum.nl leden bevinden zich vast mensen die dit onwijs leuk lijkt om een bijdrage te leveren aan deze bijzondere dag. Rond 12 november worden de geselecteerde vragen aan je voorgelegd waarop een antwoord voorbereid moet worden. Op zondag 22 november vindt van 11.00 en 15.00 uur het daadwerkelijk beantwoorden van de vragen plaats. Vooraf wordt er een dagindeling gemaakt, zodat bekend is welke kinderen naar welke wetenschapper moeten en hoe laat.

Lijkt het je leuk om op zondag 22 november in NEMO vragen van kinderen te beantwoorden? Voor koffie/thee en lunch wordt gezorgd en je bent welkom om gasten mee te nemen. Vul dan bijgaand formulier in en stuur deze per ommegaande retour of vraag meer informatie aan bij Miranda Jansen:

M.J. (Miranda) Jansen: miranda[at]praktijk[punt]nu
De Praktijk, natuurwetenschappelijk onderwijs
Mauritskade 57, 1092 AD Amsterdam
T 020 525 7688 - F 020 525 7242
www.praktijk.nu

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures