Springen naar inhoud

oefening op pseudostatistische berekening werking


  • Log in om te kunnen reageren

#1

flippee

    flippee


  • >25 berichten
  • 32 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 12 november 2009 - 19:27

Hey iedereen,

ik ben via zelfstudie een beetje DNA technieken aan het doen en heb een aantal oefeningen om te maken, maar er is één oefening die ik totaal niet begrijp.

Er is gegeven dat BamHI kan knippen in G/GATCC en dat een methylase enzym C*CGG herkent en methyleert.

Nu vraagt men als men een bepaald stuk DNA eerst met dit methylase enzym bewerkt , hoeveel percent van de BAMHI restrictie sites niet meer geknipt zullen worden omdat het BamHI niet meer kan knippen als een C gemethyleerd is.

Het enige dat ik kan bedenken is dat er een kans van 1/16 is dat er na die 2 laatste C's van G/GATCC 2 keer een GG komt zodat er G/GATCC GG staat en dus dat daar het methylase enzym de C's kan methyleren.

Dus 1 kans op 16 dat er effectief gemethyleerd kan worden en de kans dat een of beide C's gemethyleerd zijn is dan 3/4 omdat je ofwel niet methyleert (1/4) ofwel beide C's (1/4) ofwel de eerste C (1/4) ofwel de 2de C (1/4) en aangezien het BamHi niet meer werkt indien ofwel 1 C ofwel beide gemethyleerd zijn is er dus een 3/4 kans dat het niet meer werkt op 1/16 in totaal.

Wat dan uiteindelijk 1/16 * 3/4 geeft , wat 3/64 is.maar is dit wel juist?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures