[scheikunde] Maillardreactie
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 6
[scheikunde] Maillardreactie
Hoi,
Ik doe mijn profielwerkstuk over moleculair koken. ik wil kijken wat er op chemisch niveau verandert bij het -op het verschillende manieren- bereiden van vlees. I weet wat de maillardreactie inhoud, ook wat er ongeveer qua reacties plaatsvindt maar ik wil duidelijker informatie over de maillardreactie(reactievergelijkingen etc.)
Ik heb zelf al heel wat rondgezocht (McGee, Cook&chemist) maar kon nergens duidelijke voorbeelden van reactievergelijkingen vinden en hoe je verder de maillardreactie zelf opstelt vinden.
Weet iemand een bron waar ik die wel kan vinden?
Alvast bedankt!
Ik doe mijn profielwerkstuk over moleculair koken. ik wil kijken wat er op chemisch niveau verandert bij het -op het verschillende manieren- bereiden van vlees. I weet wat de maillardreactie inhoud, ook wat er ongeveer qua reacties plaatsvindt maar ik wil duidelijker informatie over de maillardreactie(reactievergelijkingen etc.)
Ik heb zelf al heel wat rondgezocht (McGee, Cook&chemist) maar kon nergens duidelijke voorbeelden van reactievergelijkingen vinden en hoe je verder de maillardreactie zelf opstelt vinden.
Weet iemand een bron waar ik die wel kan vinden?
Alvast bedankt!
-
- Berichten: 87
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: [scheikunde] Maillardreactie
In Koolhydraten Levensmiddelenchemie, Schols H.A., Voragen A.G.J, 2000 staan de malliard reacties uitgebreid in beschreven.
Humor, McGee is best een oud boek en hoewel het niet meer tekoop is wordt er nog steeds les uit gegeven.
Humor, McGee is best een oud boek en hoewel het niet meer tekoop is wordt er nog steeds les uit gegeven.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
-
- Berichten: 448
Re: [scheikunde] Maillardreactie
http://www2.warwick.ac.uk/fac/med/research...s_chem/schemes/
http://imars.case.edu/index.htm
http://www.rsc.org/ebooks/archive/free/BK9...45815-00001.pdf
http://library.wur.nl/wda/dissertations/dis3402.pdf
http://www.dict.uh.cu/Bib_Dig_Food/elsevie.../TFST11_364.pdf
Zoek in het Engels en je zult overstelpt worden met bronnen.
http://imars.case.edu/index.htm
http://www.rsc.org/ebooks/archive/free/BK9...45815-00001.pdf
http://library.wur.nl/wda/dissertations/dis3402.pdf
http://www.dict.uh.cu/Bib_Dig_Food/elsevie.../TFST11_364.pdf
Zoek in het Engels en je zult overstelpt worden met bronnen.
-
- Berichten: 1
Re: [scheikunde] Maillardreactie
McGee zijn boek over eten en koken was uit 1987.ArcherBarry schreef: In Koolhydraten Levensmiddelenchemie, Schols H.A., Voragen A.G.J, 2000 staan de malliard reacties uitgebreid in beschreven.
Humor, McGee is best een oud boek en hoewel het niet meer tekoop is wordt er nog steeds les uit gegeven.
Maar het boek is al een tijdje geleden vernieuwd en gewoon weer te koop.
Heb zelf de nieuwste versie pas aangeschaft.