[scheikunde] Bepaling gehalte azijnzuur in keukenazijn

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer

[scheikunde] Bepaling gehalte azijnzuur in keukenazijn

Hoi, ik heb hier een opdrachtje liggen, maar van D snap ik niet zo veel, de eerste twee punten lukt nog wel denk ik, maar de rest niet... Alvast bedankt!

Afbeelding

Gebruikersavatar
Berichten: 4.771

Re: [scheikunde] Bepaling gehalte azijnzuur in keukenazijn

Schrijf eens op wat je al wel weet? Reactievergelijkingen?

Berichten: 32

Re: [scheikunde] Bepaling gehalte azijnzuur in keukenazijn

Ik probeer toch al een beetje uitleg te geven bij puntje e)

Bij een zuur-loog-titratie is het aangewezen om ongeveer 20 ml uit een buret te titreren. Het zou immers niet echt goed zijn om bijvoorbeeld de buret tijdens de titratie te moeten bijvullen. Eigenlijk kan je ervan uitgaan dat bij de meeste van deze uitgeschreven labo-opdrachten het aantal ml te titreren steeds rond de 20 zal liggen.

Brave docenten. Afbeelding

Berichten: 6

Re: [scheikunde] Bepaling gehalte azijnzuur in keukenazijn

CH3COOH(aq) + OH- (aq) à CH3COO- (aq) + H2O(l)

Aantal ml NaOH getitreerd.0,957 Mol/L

Stel je hebt 18 ml gebruikt dan heb je dus 18*0,957 mmol/ml=17,226mmol NaOh gebruikt en via de stoichiometrie van de reactie heb je dan ook 17,226mmol azijnzuur gebruikt.

met zo een berekening ben je al een eind.

<table border='0' align='left' cellpadding='3' cellspacing='0'><tr><td padding='0' celspacing='0' align='left'><font size='1'># Moderatoropmerking</font></td></tr><tr><td id='moderator'><font size='1'>Beryllium: Gebruik sub- en superscript aub! Bekijk de helpfunctie hoe sub- en superscript te gebruiken.</font></td></tr></table>

<div class='postcolor'>

Reageer