Springen naar inhoud

Ethiek en biotechnologie


 • Log in om te kunnen reageren

#1

placebo

  placebo


 • >250 berichten
 • 660 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 20 januari 2010 - 11:30

Heej iedereen,

Ik ben nu aanbeland in mijn 4e jaar HBO biotechnologie. Ik heb alleen mijn twijfels of ik dit wel wil doen. Ik vind biotechnologie zeer interessant alleen ik vraag me af of ik wel 10 jaar op een lab wil gaan staan.

Uiteraard is er dan nog de optie van doorstuderen en een MSc en PhD gaan halen om onderzoek te gaan bedenken ipv uitvoeren. Het probleem hiervan is, is dat dit me ook niet trekt om hele dagen artikelen door te spitten en voorstellen te schrijven.

Nu vind ik, zoals eerder gezegd, biotechnologie wel een ontzettend interessant vakgebied en zou ik wel graag binnen biotechnologie iets gaan doen. Waar ik ook erg in geinteresseerd ben is de ethiek binnen biotechnologie en dan voornamelijk biobrandstoffen.

Ik vraag me af of jullie weten of er misschien een studie/beroep bestaat waarbij je de ethiek en biotechnologie koppelt. Dit zou kunnen zijn door presentaties te geven of adviezen te geven aan mensen. Een van de dingen die ik namelijk ook heel interessant vind is het uitleggen van dingen aan mensen en presentaties geven. Als ik een presentatie moet geven kijk ik er al naar uit om dit te gaan doen. Er is mij ook gezegd dat ik eens moest denken om leraar te worden alleen heb ik hierbij het idee dat ik 5x hetzelfde verhaal sta te vertellen en dat jaren lang.
Ik zou het niet erg vinden om na mijn HBO nog een nieuwe opleiding te starten. Als er een mogelijkheid is om hierna nog binnen 2-3 jaar ongeveer een master te halen op dit gebied zou ik dat graag doen.

Zelf heb ik al zitten kijken op de site van de universiteit Wageningen alleen kom ik er niet helemaal uit. Ik ben ook nog van plan om daar met iemand contact op te nemen om te vragen of hun mij daarbij kunnen helpen.

mvg Kevin.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Ronnie_CF

  Ronnie_CF


 • >250 berichten
 • 723 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 januari 2010 - 11:45

Ethiek situeert zich meestal in de filosofie of wijsbegeerte (is wel maatschapelijk gericht). In feite iets helemaal anders dan wetenschap natuurlijk. Om in een ethisch comité terecht te komen zal je toch ook veel kennis moeten hebben van het vakgebied (hangt van het vak af natuurlijk). Ik zou biotechnologie gaan studeren als ik jouw was en keuzenvakken kiezen die in die trent liggen (dan zit je direct met universiteit natuurlijk). Wanneer je ergens in geďntreseerd bent geraak je er meestal wel. Je zou dan een thesis kunnen doen rond ethiek in de biotechnolgie. Mits enige zoekwerk (ga idd eens praten met een studietrajectbegeleider van de universiteit) en die zal jouw wel iets goeds kunnen voorleggen waarschijnlijk.

#3

BasicChemical

  BasicChemical


 • >25 berichten
 • 32 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 januari 2010 - 15:51

Ikzelf heb eerst chemie en daarna filosofie gestudeerd. Ik moet er wel op drukken dat ethiek en filosofie twee verschillende vakgebieden zijn. Deze volgorde lijkt we wel de meest aangewezen daar het zeer moeilijk is om je vanuit de ethiek te gaan specialiseren in een wetenschappelijk vakgebied zonder enige notie van de basis.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures