Springen naar inhoud

profielwerkstuk DNA sequencing


 • Log in om te kunnen reageren

#1

xo.anne

  xo.anne


 • 0 - 25 berichten
 • 10 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 24 februari 2010 - 21:38

HELP! wij hebben voor ons profielwerkstuk een practicum gedaan waarbij de DNA hebben laten sequencen, van verschillende weefsels. We waren opzoek naar het KRAS gen. Uit de resultaten kwamen bij alle weefsels met een mutatie dat de basenparenvolgorde GTTGGA is, de normale volgorde zou GGTGGC moeten zijn. waarom zijn in deze weefsels alle mutaties hetzelfde?
en nog een vraagje: we hebben ook de basenparenvolgorde van het wildtype ook daar is de volgorde GTTGGA, maar dat zou toch juist GGTGGC moeten zijn dan, want dat is het wildtype (de ongemuteerde versie)

wie kan mij helpen aub!

groetjes

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Roy van Heesbeen

  Roy van Heesbeen


 • >250 berichten
 • 740 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 februari 2010 - 01:23

Ik begrijp niet helemaal wat je hebt gedaan, je hebt DNA sequence runs gedaan en je ziet in een aantal samples een verschil met de gegeven DNA sequence. Dit kan dus duiden op een mutatie, maar je ziet dezelfde mutaties terug in meerdere samples en ook zie je dit verschil terug in je wild-type die overeen zou moeten komen met de gegeven DNA sequence.
Dit kan een aantal dingen betekenen, waaronder een fout in de sequence run en een fout in de base calling van de computer (kan veroorzaakt worden door repeats van bepaalde basenparen, slecht signaal enz).

#3

Colombo_inc2

  Colombo_inc2


 • 0 - 25 berichten
 • 13 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 februari 2010 - 21:41

Hoi,

Ik lees de vraag zojuist en ik zie dat alle weefsels een mutatie hebben. Wanneer de eicel wordt bevrucht door een sperma cel zijn alle hieruit voortkomende cellen nagenoeg gelijk. Zou het dus niet mogelijk zijn dat deze weefsels van één en het zelfde organisme afkomen? Dan is het redelijk aanneembaar dat deze mutaties in meerdere/al het weefsel voor komt. Mogelijk is het wild type van het zelfde organisme????

Even er van uitgaand dat dit menselijke weefsels waren: de wild type sequentie is niet van toepassing op iedereen in de wereld. Er zijn bevolkingsgroepen waarbij een bepaalde mutatie vaak voor komt. Dus wild type is een benadering van de meest voorkomende DNA sequentie en wil niet zeggen dat ieder wezen deze sequentie heeft.

Veranderd door Colombo_inc2, 28 februari 2010 - 21:47


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures