Springen naar inhoud

suiker: acesulfaam-K


  • Log in om te kunnen reageren

#1

koenhendrickx

    koenhendrickx


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 maart 2010 - 19:04

hallo

mijn eindwerk gaat over jenever; een onderdeel in mijn eindwerk is natuurlijk suiker.
enkele van de zoetstoffen die ik bespreek zijn, aspartaam en acesulfaam-K, nu deze zijn niet bruikbaar voor alcoholische dranken. Maar nu moet ik kunnen verklaren waarom. en ik weet dus niet waarom en ik vindt het nergens. weet iemand hier 't andwoord wel op ?

Veranderd door koenhendrickx, 08 maart 2010 - 20:31


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3676 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 08 maart 2010 - 19:10

hoe wordt de alcohol voor jenever gemaakt?
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!

#3

koenhendrickx

    koenhendrickx


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 maart 2010 - 19:24

graanjenever -> mout + water + suiker + gist -> vergisten -> destillatie

maar het gaat ook er over dat het ook niet bruikbaar zou zijn voor het "aanzoeten" van likeuren ed.

#4

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3676 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 08 maart 2010 - 21:44

wat voor soort moleculen zijn sacharrine, aspartaam en acesulfaam-K?

Hoe denk je dat alcohol desinfecterend werkt?
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!

#5

rlottmann

    rlottmann


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 december 2010 - 11:02

Het is niet mogelijk Acesulfaam-K (E950)door middel van gisting om te zetten in alcohol of koolzuur. E950 is syntetisch.
Het kan dus niet gebruikt worden voor het produceren van alcolholische dranken en bakken van brood of cake.

Meer info over samenstelling:
http://www.food-info.../acesulfame.htm





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures