suiker: acesulfaam-K

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 2

suiker: acesulfaam-K

hallo

mijn eindwerk gaat over jenever; een onderdeel in mijn eindwerk is natuurlijk suiker.

enkele van de zoetstoffen die ik bespreek zijn, aspartaam en acesulfaam-K, nu deze zijn niet bruikbaar voor alcoholische dranken. Maar nu moet ik kunnen verklaren waarom. en ik weet dus niet waarom en ik vindt het nergens. weet iemand hier 't andwoord wel op ?

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.238

Re: suiker: acesulfaam-K

hoe wordt de alcohol voor jenever gemaakt?
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Berichten: 2

Re: suiker: acesulfaam-K

graanjenever -> mout + water + suiker + gist -> vergisten -> destillatie

maar het gaat ook er over dat het ook niet bruikbaar zou zijn voor het "aanzoeten" van likeuren ed.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.238

Re: suiker: acesulfaam-K

wat voor soort moleculen zijn sacharrine, aspartaam en acesulfaam-K?

Hoe denk je dat alcohol desinfecterend werkt?
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Berichten: 1

Re: suiker: acesulfaam-K

Het is niet mogelijk Acesulfaam-K (E950)door middel van gisting om te zetten in alcohol of koolzuur. E950 is syntetisch.

Het kan dus niet gebruikt worden voor het produceren van alcolholische dranken en bakken van brood of cake.

Meer info over samenstelling:

http://www.food-info.net/nl/sweet/acesulfame.htm

Reageer