Springen naar inhoud

winning van zwavel


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Molrat

  Molrat


 • 0 - 25 berichten
 • 4 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 11 april 2010 - 11:12

Hallo mensen
Weet iemand hoe je precies zwavel kan winnen? Ik weet namelijk alleen dat je het in vaste vorm kan vinden aan randen van bepaalde heetwaterbronnen als zwavelbevattende dampen zich afzetten aan de randen. Dat moet je dan hakken enzo maar hoe wordt zuiver zwavel in de industrie gewonnen?

Dank u!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

w_oute_r

  w_oute_r


 • >250 berichten
 • 654 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 april 2010 - 12:01

Wiki zegt:

Op aarde komt zwavel als verbinding in grote hoeveelheden voor in mineralen  zoals pyriet, galena, sfaleriet, gips en bariet. In vulkanische gebieden wordt het in kleine hoeveelheden in zijn elementaire vorm aangetroffen, vaak bij solfataren. Op andere planeten met actief vulkanisme wordt zwavel veelvuldig aangetroffen. De maan Io  van Jupiter is daarvan een duidelijk voorbeeld. De belangrijkste bron van zwavel is echter de petrochemische industrie waar zwavelhoudende componenten uit gas en olie verwijderd worden om een schonere brandstof te krijgen. Zo wordt waterstofsulfide uit gas verwijderd door middel van aminegasbehandeling om vervolgens in het clausproces  om te zetten naar elementaire zwavel. In alle levende wezens komt zwavel voor omdat de aminozuren methionine  en cysteïne zwavelverbindingen bevatten. Dat wil zeggen dat de meeste eiwitten  zonder zwavel niet kunnen bestaan. Aangezien aardolie ontstaan is uit organismen is het voorkomen van niet elementair zwavel daarin niet vreemd.


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures