vochtgehalte bepaling extruded snacksproducten
Moderator: ArcherBarry
-
- Berichten: 32
vochtgehalte bepaling extruded snacksproducten
hallo,
Ik heb een vraag:
Bij welke temperatuur moet ik extruded corn cheese snacksproducten drogen om het exacte vochtgehalte te kunnen bepalen?
Het product wordt eerst gevormd en vervolgens wordt er een natte mix van kaaspoeder en olie eromheen besproeid. ik wil weten bij welke temperatuur zodat niets aanbrand.
Kan ik misschien ook literatuur krijgen?
Ok groetjes...
Ik heb een vraag:
Bij welke temperatuur moet ik extruded corn cheese snacksproducten drogen om het exacte vochtgehalte te kunnen bepalen?
Het product wordt eerst gevormd en vervolgens wordt er een natte mix van kaaspoeder en olie eromheen besproeid. ik wil weten bij welke temperatuur zodat niets aanbrand.
Kan ik misschien ook literatuur krijgen?
Ok groetjes...
-
- Berichten: 723
Re: vochtgehalte bepaling extruded snacksproducten
Meestal wordt gedroogd bij 105 tot 110°C. Je moet zoizo boven de 100°C (tenzij je in vacuum werkt). Weet niet juist over wat het gaat, maar dit moet te doen zijn lijkt mij. Pyrolyse zal wel niet optreden denk ik.
-
- Berichten: 129
Re: vochtgehalte bepaling extruded snacksproducten
niet echt voor voeding maar het is toch een gangbare werkwijze
http://www.emis.vito.be/sites/default/file...008_2-II-A1.pdf
http://www.emis.vito.be/sites/default/file...008_2-II-A1.pdf
-
- Berichten: 873
Re: vochtgehalte bepaling extruded snacksproducten
Misschien dat je hier linkje wat aan hebt, een vergelijkbare vraag is al eerder gesteld.
Zoeken op chemieforum naar drogen geeft je nog meer info.
Zoeken op chemieforum naar drogen geeft je nog meer info.
-
- Berichten: 32
Re: vochtgehalte bepaling extruded snacksproducten
heel hartelijk dank voor jullie reakties:-)