vochtgehalte bepaling extruded snacksproducten

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 32

vochtgehalte bepaling extruded snacksproducten

hallo,

Ik heb een vraag:

Bij welke temperatuur moet ik extruded corn cheese snacksproducten drogen om het exacte vochtgehalte te kunnen bepalen?

Het product wordt eerst gevormd en vervolgens wordt er een natte mix van kaaspoeder en olie eromheen besproeid. ik wil weten bij welke temperatuur zodat niets aanbrand.

Kan ik misschien ook literatuur krijgen?

Ok groetjes...

Berichten: 723

Re: vochtgehalte bepaling extruded snacksproducten

Meestal wordt gedroogd bij 105 tot 110°C. Je moet zoizo boven de 100°C (tenzij je in vacuum werkt). Weet niet juist over wat het gaat, maar dit moet te doen zijn lijkt mij. Pyrolyse zal wel niet optreden denk ik.

Berichten: 129

Re: vochtgehalte bepaling extruded snacksproducten

niet echt voor voeding maar het is toch een gangbare werkwijze

http://www.emis.vito.be/sites/default/file...008_2-II-A1.pdf

Berichten: 873

Re: vochtgehalte bepaling extruded snacksproducten

Misschien dat je hier linkje wat aan hebt, een vergelijkbare vraag is al eerder gesteld.

Zoeken op chemieforum naar drogen geeft je nog meer info.

Berichten: 32

Re: vochtgehalte bepaling extruded snacksproducten

heel hartelijk dank voor jullie reakties:-)

Reageer