Springen naar inhoud

- - - - -

Extra geld om scheikunde populairder te maken


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Jorim

    Jorim


  • >5k berichten
  • 5122 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 02 juni 2010 - 12:50

Het ministerie van Onderwijs heeft dinsdag tot 2016 elk jaar 20 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor natuur- en scheikunde op de universiteiten. Met de kapitaalinjectie moeten meer wetenschappers en jongeren, vooral meisjes, worden aangetrokken voor die vakken. Volgens het ministerie is dat hard nodig, want het bedrijfsleven en wetenschappelijke instituten hebben veel natuur- en scheikundigen nodig.

Met het extra geld komen 88 nieuwe plekken voor wetenschappers vrij. De faculteiten willen het liefst ook topvrouwen aantrekken. Universiteiten hebben elk 2 miljoen euro gekregen om het onderwijs naar een hoger niveau te tillen en aantrekkelijker te maken voor nieuwkomers. De universiteiten willen zeker honderd bachelorstudenten en twintig instromers voor de masteropleiding trekken. Ook moet de uitval omlaag.

De Vrije Universiteit (VU) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) maakten dinsdag bekend op het gebied van de natuur- en scheikunde nauw te gaan samenwerken. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) steekt de extra investering in chemisch onderzoek. Volgens de NWO heeft de organisatie een inhaalslag te maken.

Bron: Telegraaf

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures