Springen naar inhoud

[scheikunde] profielwerkstuk farmacie


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Lisanne496

  Lisanne496


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 september 2010 - 15:38

Hallo allemaal!

Ik zit nu in 6v en moet natuurlijk een profielwerkstuk maken.
Nu zou ik dat graag in de richting van farmacie willen doen, aangezien ik dat wil gaan studeren.
Maar ik weet niet echt een specifiek onderwerp daarbij, omdat het al snel te klein is, moet er 80 uur aan werken namelijk.
Het zou fijn zijn als iemand een suggestie heeft:)

Alvast bedankt!
Lisanne

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

jhullaert

  jhullaert


 • >1k berichten
 • 2337 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 september 2010 - 16:46

In een statistisch onderzoek beweert men dat cafe´ne helpt tegen een bepaalde vorm van Alzheimer doordat het 2 bepaalde enzymen zou inhiberen. Je zou kunnen met behulp van het computerprogramma arguslab cafe´ne in de 2 enzymen laten "docken" om te zien of het effectief een interactie aangaat met de bindingsplaats.

Hier is een stukje uit mijn gip waarin ik dit onderwerp heel kort besproken heb. Zo heb je een idee waarover het gaat. Als je ge´nteresseerd bent wil ik morgen hier wel uittypen hoe je met dat computer programma dit kan doen.

Volgens de onderzoekers van het "Byrd Alzheimer"s Institute" in Tampa, Florida zou het equivalent van 5 koppen koffie (500 mg cafe´ne) de kans om de ziekte te krijgen gevoelig verminderen. Men heeft hiervoor onderzoek gedaan op muizen. Cafe´ne inhibeert de enzymen BACE en PS1 waardoor veel minder β-amylo´d geproduceerd werd.

Een ander onderzoek georganiseerd door de universiteiten van Parijs, Bordeaux en Lissabon toonde aan dat cafe´ne niet preventief beschermd tegen Alzheimer maar wel dat het de algemene psychische achteruitgang en dus algemeen dementie vertraagt.
Men onderzocht 4197 vrouwen en 2820 mannen. Men deelde de proefpersonen in volgens leeftijd, geslacht en hun dagelijkse cafe´neconsumptie.

Men kwam hier tot twee merkwaardige vaststellingen die men niet kon verklaren.
Hoe ouder de proefpersonen, hoe meer effect het cafe´negebruik op hun hersenen had.
Het effect bij vrouwen was veel duidelijker merkbaar dan bij mannen. Het was zelfs zo dat er bij mannen geen merkbaar verband was tussen de cafe´neconsumptie en hun resultaten op de psychische tests. Die tests bestonden uit enkele geheugenproeven, zoals bijvoorbeeld rijtjes woorden onthouden en die later opnoemen.

Veranderd door jhullaert, 02 september 2010 - 19:58


#3

Lisanne496

  Lisanne496


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 september 2010 - 22:12

Ik vind het heel interessant klinken, maar weet nog niet zeker of ik het er ook echt over wil gaan doen dus voordat je het uit gaat typen.. Ik ben namelijk ook een aantal andere onderwerpen op een totaal ander gebied tegen gekomen wat mij ook erg aan sprak. Ik weet niet of er. Een mogelijkheid is op deze site dat ik doorgeef aan jou als ik weet of ik het erover wil doen en dat je mij dan die informatie verder geeft? Iniedergeval hartstikke bedankt!

#4

jhullaert

  jhullaert


 • >1k berichten
 • 2337 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 september 2010 - 13:55

Post het hier maar. Het is wel niet eenvoudig maar dat maakt het net een uitdaging.

Als je vragen hebt over je andere (mogelijke) onderwerpen kan je ze natuurlijk hier ook posten.

succes

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures