Vrijmaken van eiwit uit zuivelproducten ::

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 3

Vrijmaken van eiwit uit zuivelproducten ::

Hallo! :D :roll:

Als Scheikunde proef moet ik onderzoeken of in magere, halfvolle en volle melk dezelfde verhouding caseine en lactalbumine/lactoglobuline aanwezig zijn. Hiervoor moet ik eerst op zoek naar proefbeschrijvingen voor het vrijmaken van eiwit uit zuivelproducten. Deze heb ik nog niet goed kunnen vinden! :P Dus als iemand iets weet?! Alvast bedankt!

P.S.

Wel weet ik al dat je lactalbumine en lactoglobuline kunt verkrijgen door caseinevrije 'melk' te verhitten... :D

~ Bartels. :P

Gebruikersavatar
Berichten: 8.557

Re: Vrijmaken van eiwit uit zuivelproducten ::

eiwitten zijn te bepalen op zeer verschillende manieren. Ik raad je aan om met het in en uitzouten van deze eiwitten bezig te gaan.

albuminen en globulinen zijn eenvoudig te scheiden door gebruik te maken van verschillende zoutconcentraties. Gebruik hiervoor als zout ammoniumsulfaat.
"Meep meep meep." Beaker

Reageer