Koolhydraten en vetten

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 9

Koolhydraten en vetten

Hoi, ik had een vraag betreffende mijn profielwerkstuk. Ik doe namelijk mijn profielwerkstuk over chocolade en hiervoor wil ik de hoeveelheden koolhydraten en vetten in witte, melk- en pure chocolade kwantitatief bepalen. Kan iemand mij vertellen hoe ik dit het beste kan doen?

Bij voorbaat dank!

Gebruikersavatar
Berichten: 11.177

Re: Koolhydraten en vetten

Je dient de stoffen eerst te extraheren. Vetten zijn over het algemeen hydrofoob. Hoe zou je die uit chocolade kunnen halen?

Voor koolhydraten in de vorm van suikers geldt weer dat deze hydrofiel zijn, hoe zou je die uit chocolade kunnen halen?

Berichten: 9

Re: Koolhydraten en vetten

Allereerst bedankt voor je reactie.

Wat de vetten betreft, heb ik al gevonden dat de Soxhlet-extractie een mogelijke oplossing is. Ik heb alleen nog niet zo'n geweldig idee hoe dit in zijn werk gaat. En wat de koolhydraten betreft, met water? Maar goed, zou je dit evt. wat verder kunnen uitleggen? Ik heb namelijk kwantitatieve bepalingen nodig.

Bij voorbaat dank!

Reageer