Grevelingenmeer

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 5

Grevelingenmeer

Hallo,

Ik heb een project met mijn groepje over het verbeteren van de waterkwaliteit en het zuurstofgehalte. Op het moment is het waterkwaliteit en zuurstofgehalte in het Grevelingenmeer zeer slecht. Wij moeten hiervoor een oplossing vinden en hebben daar jullie hulp voor nodig :)

Ten eerste mogen wij geen getijdencentrale of iets dergelijks gebruiken in de dam van het Grevelingenmeer om de waterkwaliteit en het zuurstofgehalte te verbeteren. Dus wij waren van plan om een chemische stof/bacterie te gebruiken die van zichzelf zuurstof produceren. Op het moment hebben wij er nog geen gevonden. Dus hiervoor vragen we jullie hulp. Weten jullie misschien een stof/chemicaal/bacterie die van zichzelf zuurstof produceert en het OOK kan overleven in zout water. Als jullie iets weten laat het ons weten, wij zouden dit heel fijn vinden :D !

Alvast bedankt voor de mensen die ons willen helpen en ons tips willen geven.

Groetjes,

Het O&O groepje Afbeelding

Gebruikersavatar
Berichten: 794

Re: Grevelingenmeer

Hoe heet de levensvorm die zuurstof maakt?

En hoe heet dat exemplaar als het in het (zout)water leeft?

Gebruikersavatar
Berichten: 5

Re: Grevelingenmeer

Wij zoeken een exemplaar dat zuurstof produceert in zout water, maar wij weten er geen.

Misschien hebben we het verkeerd geformuleerd, maar we willen bereiken met onze vraag dat mensen ons voorbeelden geven van chemische stoffen/planten die in zout water op de bodem ( waar het zuurstofgehalte 2/3 mg/l is ) kunnen overleven en ook nog zuurstof produceren zodat het water weer van goede kwaliteit wordt en het zuurstofgehalte ook ( wij hebben het hier over het Grevelingenmeer in Zeeland )

Hopelijk hebben we het nu duidelijker gemaakt en kunt u ons helpen. Als u dit al begrepen had, dan begrijpen we uw vraag niet. Misschien kunt u ons dan uitleggen wat u bedoeld en dan kunnen wij daar weer op reageren.

Wij bedanken u alvast voor uw reactie ! :)

Berichten: 654

Re: Grevelingenmeer

Het Grevelingenmeer barst van het leven. Ik twijfel aan de vermeende slechte waterkwaliteit. [/offtopic]

Alle zeeën zijn zout en toch wordt daar het gros van het zuurstof geproduceerd wat op aarde in vrije vorm voorkomt. Omdat dit geen antwoordenforum is, maar een wetenschappelijk forum, geven we natuurlijk niet zomaar antwoorden weg. Hier een paar vragen die je op weg zullen helpen:

Welke natuurlijke processen zijn verantwoordelijk voor de vorming van zuurstof? In welke organismen komt dit proces voor? Welke van deze organismen leven ook in zee?

Gebruikersavatar
Berichten: 5

Re: Grevelingenmeer

Wij hebben toch te horen gekregen van Rijkswaterstaat dat het niet goed gaat met de waterkwaliteit van de Grevelingen. Als u wat informatie wilt heb ik hier een afbeelding met informatie over het zuurstofgehalte.

http://freepic.nl/img=ae4b7baffc

http://freepic.nl/img=d8e720f367

Kunt u ons misschien wel links geven met informatie ? Dat zouden we zeer op prijs stellen!

Maar toch bedankt voor uw help en misschien kunnen we nu meer vinden en uitzoeken. :)

Berichten: 654

Re: Grevelingenmeer

Heb je ooit biologie gehad? Tip: fotosynthese.

Re: Grevelingenmeer

Meestal worden in de wetenschap eerst proeven gedaan op kleine schaal, je zou eens kunnen uitzoeken hoe een zeewateraquarium wordt ingericht en van zuurstof voorzien.

Kijk eens in de volgende link en ook naar de links die er staan.

Jullie plan om een chemische stof/bacterie te gebruiken die van zichzelf zuurstof produceren worden hierin als onwerkzaam beschouwd. De eninge oplossing die hier wordt aangedragen is het in beweging brengen van het water net zo als in de aquaria.

http://www.toekomstgrevelingen.nl/

Zeewater omwoelen

http://www.depers.nl/wetenschap/173185/Zev...-te-redden.html

Gebruikersavatar
Berichten: 5

Re: Grevelingenmeer

Heel erg bedankt Gerard. Wij zullen hier gebruik van maken en het gaat ons vast helpen :) Heel erg bedankt!

Gebruikersavatar
Berichten: 5

Re: Grevelingenmeer

Hallo,

Wij zijn op het idee gekomen om het Grevelingen op bepaalde plaatsen te baggeren. Met de bagger die we naar boven halen willen we energie opwekken. Hetzelfde idee als mestvergisting. We weten sowieso dat het kan.

Nu hebben we een ander probleem. In de Grevelingen hebben we veel last van zeesla. Weet iemand misschien een oplossing om hiervan af te komen? We hopen een paar waardevolle tips te krijgen ! Met de tips kunnen we waarschijnlijk weer opweg :)

Groeten,

het o&o groepje ^^

Reageer