[scheikunde] zoetstoffen aantonen

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 4

[scheikunde] zoetstoffen aantonen

ik moet voor school uitzoeken hoe je zoetstoffen in frisdrank moet gaan aantonen.

heeft iemand een idee hoe dit moet?

ik heb heel het internet afgestruind naar informatie maar het gaat over zoetstofen in het algemeen en niet over 1 zoetstof.

alvast bedankt.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.238

Re: [scheikunde] zoetstoffen aantonen

Waarvoor worden zoetstoffen toegevoegd en wat voor stoffen worden dan toegevoegd?
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Berichten: 4

Re: [scheikunde] zoetstoffen aantonen

ik weet niet wat voor.

het gaat over zoetstoffen in het algemeen.

de zoetstoffen zitten al in de frisdrank die we moeten gaan onderzoeken.

Berichten: 677

Re: [scheikunde] zoetstoffen aantonen

Dat gebeurt normaal met vloeistofchtomatografie (HPLC)

Als je zoekt op de naam van de zoestof (acesulfaam K, saccharine, aspartaam, ...) en HPLC moet je normaal wel wat kunnen vinden. Het meeste zal wel in het Engels zijn.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.238

Re: [scheikunde] zoetstoffen aantonen

misschien slim om eerst ettiketten te gaan lezen. dan weet je waar je naar moet zoeken.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Reageer