Bepaling suikergehalte in witte wijn

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Gesloten
Berichten: 2

Bepaling suikergehalte in witte wijn

Hallo,

Voor school hebben wij een practicum waarbij wij de volgende opdracht moeten doen:

- Pipetteer 10,0 mL witte wijn

- Voeg 25 mL basische kopersulfaatoplossing toe

- doe een paar kooksteentjes in de erlenmeyer en verwarm zachtjes, laat het 5 minuten koken

- koelen

- voeg 10 mL 1M kaliumjodide-oplossing toe.

Voeg vervolgens voorzichtig in kleine porties met een maatcilinder toe: 50 mL 1 M zwavelzuuroplossing.

Er treed nu een zuur-base reactie op. Dan hierbij de vragen:

1: Leg duidelijk uit waarom deze oplossingen niet gepipetteerd heoven te worden.

2. geef de waarneming die wijst op een zuur-base reactie. (ik dacht zelf het ontstaan van CO2?)

3. geef de reactievergelijking die deze waarneming verklaart.

Kan iemand mij helpen met deze vragen?

Gebruikersavatar
Berichten: 4.771

Re: Bepaling suikergehalte in witte wijn

Dubbel posten is NIET toegestaan.

Lees de Algemene Regels dan eens... :x

Hier verder.

Topic gesloten.

Gesloten