Bepaling suikergehalte in witte wijn
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 2
Bepaling suikergehalte in witte wijn
Hallo,
Voor school hebben wij een practicum waarbij wij de volgende opdracht moeten doen:
- Pipetteer 10,0 mL witte wijn
- Voeg 25 mL basische kopersulfaatoplossing toe
- doe een paar kooksteentjes in de erlenmeyer en verwarm zachtjes, laat het 5 minuten koken
- koelen
- voeg 10 mL 1M kaliumjodide-oplossing toe.
Voeg vervolgens voorzichtig in kleine porties met een maatcilinder toe: 50 mL 1 M zwavelzuuroplossing.
Er treed nu een zuur-base reactie op. Dan hierbij de vragen:
1: Leg duidelijk uit waarom deze oplossingen niet gepipetteerd heoven te worden.
2. geef de waarneming die wijst op een zuur-base reactie. (ik dacht zelf het ontstaan van CO2?)
3. geef de reactievergelijking die deze waarneming verklaart.
Kan iemand mij helpen met deze vragen?
Voor school hebben wij een practicum waarbij wij de volgende opdracht moeten doen:
- Pipetteer 10,0 mL witte wijn
- Voeg 25 mL basische kopersulfaatoplossing toe
- doe een paar kooksteentjes in de erlenmeyer en verwarm zachtjes, laat het 5 minuten koken
- koelen
- voeg 10 mL 1M kaliumjodide-oplossing toe.
Voeg vervolgens voorzichtig in kleine porties met een maatcilinder toe: 50 mL 1 M zwavelzuuroplossing.
Er treed nu een zuur-base reactie op. Dan hierbij de vragen:
1: Leg duidelijk uit waarom deze oplossingen niet gepipetteerd heoven te worden.
2. geef de waarneming die wijst op een zuur-base reactie. (ik dacht zelf het ontstaan van CO2?)
3. geef de reactievergelijking die deze waarneming verklaart.
Kan iemand mij helpen met deze vragen?
- Berichten: 4.771